Nova lica

28.10.2014.

Sheppard: Nova australijska atrakcija Sheppard
foto: Daniel Boud
Sheppard: Nova australijska atrakcija

Say "Geronimo"

Iz Australije stiže nam prava indie-pop poslastica,  bend Sheppard, koji fanove širom sveta osvaja svojim, više nego uspešnim, singlom „Geronimo“!

Njihova priča zvuči kao teen bajka: u jednom trenutku pišeš pesme u svojoj sobi, a u drugom trenutku osvajaš  top liste i iza sebe ostavljaš uspešne hit-singlove. Upravo to je pošlo za rukom grupi Sheppard u njihovoj Australiji, a sada je šestorka spremna za svetsku slavu!

Osnovani 2009. godine, srž benda čine brat i sestre George, Amy i Emma Sheppard.  Bend je okupljen spontano; Amy je tokom studija napisala pesmu pod radnim nazivom „Cheese on Toast“, no znala je da joj nešto nedostaje. George joj je pomogao u stvaranju harmonija, i shvatili su da odlično funkcionišu u stvaranju zajedno. Pridružio im se mlađani autor i producent Jay Bovino a dva meseca kasnije su imali više od 30 pesama! Ubrzo su im se priključili i Michael Butler i Dean Gordon na gitari i bubnjevima, kao i sestra Emma na bas gitari. Nakon rada s nekolicinom producenata, konačno su naišli na Stuarta iz Analogue Heart Records, koji im je jednostavno “dopustio da budu svoji“.

Rezultat njihovog zajedničkog rada je upravo i singl „Geronimo“, koji su napisali za svega dva sata. „Znali smo da imamo hit“ objašnjava Amy i nadodaje „Imali smo toliko zaraznih elemenata koje smo već stavili u pesmu, kao i one koje smo jednostavno morali izbaciti“.

Uživajte!

Ostavi
komentar