Nova lica

18.01.2019.

Prinsova gitaristkinja objavila solo pesmu
foto: Youtube screenshot
Prinsova gitaristkinja objavila solo pesmu

Donna Grantis

Donna Grantis imala je Princa na umu kada je pravila svoj album. Zove se Diamonds & Dynamite, a pred nama je naslovna traka. 
 
Gitaristkinja iz Toronta i Prince bili su zajedno u projektu 3RDEYEGIRL, odnosno New Power Generation. Sa njim je svirala i u fusion jazz kolektivu koji se fokusirao na njegovo umeće sviranja klavira. To je nešto na čemu su radili tik pred njegovu smrt u aprilu 2016. godine. 
 
Donna kaže da ju je Prince pitao da bude izvršni producent albuma, ali nažalost nisu imali vremena za to. Ipak, pred nama je osam pesama na kojima Grantis improvizuje misleći na svoje korene, ali i skorija iskustva. 
 
Prince ima veliki uticaj na albumu, između ostalog zbog muzike koju je otkrio Grantisovoj. Zajedno su slušali albume Milesa Davisa, ali i izvođače kao što su Billy Cobham i John Scofield. 
 
Na ovom albumu gostuje i gitarista benda Pearl Jam, Mike McCready sa kojim se upoznala 2013. godine nakon što je ceo Pearl Jam bio na Princovom koncertu. 
 
Grantisova planira turneju, kao i dopunjavanje solo kataloga, ali je interesuje, kao i sve nas, šta sve stoji zaključano u sefu gde je još mnogo muzike koju je Prince pravio. Ni sama ne zna da li će nešto od toga biti objavljeno, iako je na većini nove muzike svirala. 
 
Ostavi
komentar

Povezano