Nova lica

26.10.2017.

MjuzNews Intervju: Stereochemistry - Kantautorka koja je i magistar biotehnologije
MjuzNews Intervju: Stereochemistry - Kantautorka koja je i magistar biotehnologije

Beograđanka odrasla u Italiji sa trenutnom adresom u Berlinu

Stereochemistry nije tipična introvertna kantautorka, iako je izgleda tako, sa sve koferom i gitarom u rukama. Rođena je u Beogradu, ali odrastala u Italiji. Svirala je na ulicama Barselone, danas živi u Berlinu, a zvanično magistar biotehnologija, što je poslužilo za odabir umetničkog imena. U svojoj biografiji ima patente za hemoterapiju, ali i saradnje sa cenjenim indie i elektronskim producentima. 
 
Nedavno je izbacila Harlequin EP, a kao drugi singl sa tog izdanja, izdvojena je pesma Echo Love. Reč je o baladi koja opeva nonšalantni odnos prema smrti voljene osobe. U nastavku pogledajte spot koji je radio berlinski umetnik, fotograf Alexander Klebe
 
 
 
U kratkom razgovoru sa Karlom, damom iza ovog projekta, dobili smo opis aktuelnog izdanja. 
 
Moj najnoviji album Harlequin bih opisala kao ono što ti se desi kad se preseliš iz Beograda preko Venecije, Barselone i Istanbula za Berlin: pokupiš lepo sve moguće uticaje iz jugoistočne Evrope i onda to lepo začiniš nemačkim Novim Talasom tj Deutsche Neue Welle, i eto ti jedan pravi muzički tobogan dostojan samog Minje Subote (pun intended, ako ga se iko seća).
 
Zamolili smo pojašnjenje u vezi sa temom novog singla, kao i šta je pozadina upravo objavljenog videa. 
 
Echo Love je drugi singl sa dotičnog albuma; u pitanju je indie balada koja priča o tome kako čak i smrt najbližih i najvoljenijih osoba ne mora da bude isključivo vidjena kao nešto tragično; štaviše, može postati jedna od najboljih lekcija u životu, ako smo naravno orni za učenje i spremni da prigrlimo ceo proces, od najdubljeg bola do najuzvišenije nirvane. 
 
Baš zbog toga sam muzički spot za Echo Love prepričava smenu godišnjih doba, prelazak iz zime u proleće, i podseća nas da smo svi mi najprvo zatvorenici nas samih, i da je ključ lične slobode uglavnom uvek baš tu ispred nosa - s tim da su upravo stvari koje su nam ispred nosa najteže za primetiti iz lične perspektive - za njih nam uglavnom treba ogledalo.
 
Ostavi
komentar

Povezano