Nova lica

28.03.2016.

MjuzNews Intervju: Nina Kraljić Nina Kraljić
foto: universalmusic.rs
MjuzNews Intervju: Nina Kraljić

Pred nastup na Evroviziji

Nina Kraljić, pobednica takmičenja "The Voice – Najljepši glas Hrvatske", predstaviće se na ovogodišnjoj Evroviziji pesmom "Lighthouse". 
Autori muzike i teksta su austrijski duo POPMACHÉ, dok je producent pesme Thorsten Brötzmann. Pravi skandal iskrsao je zbog činjenice da autorski tim ne čine isključivo hrvati. Nina Kraljić tokom priprema za svoj nastup i promocije singla, morala i da se brani. 
U svom tom haosu, uspeli smo da sa njom razmenimo par reči. Na početku smo se setili nekih prethodnih izdanja ovog takmičenja i saznali da je Ninina omiljena evrovizijska pesma "Wild Dance" koju izvodi ukrajinka Ruslana
Pesma sa kojom Kraljić nastupa je dosta drugačija. Predstavlja moderni pristup etno zvuku, a za poruku ima da nada svetli bez obzira na to kroz šta se prolazi. 
 
Od Nine smo želeli da saznamo koliko pobeda na jednom takmičenju (kao što je The Voice) nosi samopouzdanja, kao i da li plasman na ESC utiče na dalje planove ili će se bez obzira držati spoja modernog i etno zvuka? 
 
"Ne povezujem pobjedu kao nužno zadobivanje samopouzdanja. Sve je stvar psihičkog odmora i posloženosti.
Držim se uvijek onoga što ja jesam tako da ljudi mogu dobiti pravu emociju i nešto značajnije od samog pjevanja točnih nota."
 
Na pitanje o srpskoj predstavnici dala je diplomatski odgovor. 
 
"Inače mi se na svakom pojedinačnom Eurosongu svidi po jedna ili dvije pjesme, ali ove godine ih ima više koje su zaista sjajne uključujući Srbiju."
 
O probijanju cifre od milion pregleda na YouTube-u nam je rekla:
 
"Moj prvi milion pregleda je bilo još kroz natjecanje The Voice sa pjesmom "Wicked game", ali nisam to slavila. Bilo mi je drago, no nastavila sam raditi. Smatram da u glazbi, kako i u životu samom, uvijek ima mjesta za napredovanje i volim iskoristiti svaku priliku za rad."
 
Dodala je i da joj nagrade prijaju, ali se njima ne usmerava. 
 
"Mislim da je to lijepo priznanje od glazbene struke i sigurno sjajna motivacija za dalje. Uvijek ću raditi u svrhu glazbe i umjetnosti, a ako se pritom desi nagrada sigurno da će mi biti drago. Ali prvenstveno sama koncentrirana na kvalitetu, kreativu i rad."
 
Nina Kraljić trenutno snima debitantski album za Universal Music. Na njemu će se naći debi singl "Zaljuljali smo svijet", ali i "Lighthouse". 
 
 
 
Ostavi
komentar