Nova lica

23.03.2023.

MjuzNews intervju: Miloške
MjuzNews intervju: Miloške

Petnaestogodišnji reper o svojim počecima

Posetili smo Elektrotehničku školu "Rade Končar" povodom Multimedijalne nedelje i izložbe na kojoj su đaci prikazali svoje talente na poljima fotografije, ručnih radova, igrica, animacije, a nama najvažnije i muzike. 
 
Od koordinatora izložbe, profesorke srpskog jezika i književnosti, Ane Prodanović, dobili smo mali inside info da se u Končaru krije pravi mladi talenat za rep. Obzirom da je naišao na ogromnu podršku i oduševljenje svojih nastavnika i vršnjaka mi smo rešili da se uverimo sami u njegove sposobnosti, i sa sigurnošću govorimo da se nismo pokajali. 
 
Aleksa Milošević, umetničko ime Miloške, ima samo petnaest godina, a već ima velike planove za svoju muzičku karijeru, pa da ih čujemo. 
 
M: Ćao Aleksa, mi smo MjuzNews i za početak nas zanima kada si počeo da iskazuješ interesovanje prema repu? 
 
A: Generalno sam počeo da pišem tekstove sa 12-13 godina, tada je krenula inspiracija ali nisam želeo time da se bavim sam. Zvanično sam sa dva druga, Vukom Ilićem Ilketom i Hristosom Nancisom, počeo da stvaram u grupi 43 u septembru 2021; kada je nastala prva traka.
 
 
 
 
M: Ljubav prema muzici je došla spontano ili? 
 
A: Pa da, obzirom da sam rano počeo sa pisanjem roditelji su me pohvalili da je to baš dobro za moj uzrast što mi je pomoglo da spoznam i sam svoj talenat a takođe mi je pomoglo u inspiraciji i slušanje strane muzike. 
 
 
 
M: Šta voliš da slušaš u slobodno vreme? 
 
A: Uglavnom rep i trep. Komercijalu manje više. Gotivim dublje tekstove. 
 
 
 
 
 
 
M: Koji ti se umetnik posebno dopada i ističe? 
 
A: Naš ili stran? Od naših definitivno Klinac, od stranih Lil Wayne i Kendrick Lamar
 
 
 
 
 
M: Odličan izbor! Za kraj nas zanima koji je tvoj pečat u muzici koju stvaraš? 
 
A: Moji tekstovi; Želeo bih da se ističem po svom stilu pisanja jer nisam do sada nailazio na to i da se probijem sa meni veoma ličnim i bliskim tekstovima za šta će veoma uskoro biti prilike putem albuma. 
 
 
 
Bila nam je čast i zadovoljstvo razgovarati sa ovako mladim i ambicioznim dečkom, definitivno će ugrabiti svoj spotlight. Slušajte i podržite ih na YouTube-u i Instagramu, a ukoliko želite da posetite Multimedijalnu nedelju na kojoj se čuje njihova muzika, imate vremena do kraja nedelje u Braće Grim 32.
Ostavi
komentar