Nova lica

29.11.2013.

Milica Petrović: Devojka koja je zavadila žiri X Factora Milica Petrović
foto: Youtube screenshot
Milica Petrović: Devojka koja je zavadila žiri X Factora

"Muzika je moj mir, strast i hobi..."

Milica Petrović je devojka čiju smo audiciju čuli u poslednjoj od pet emisija prve faze X Factora a čiji je nastup, blago rečeno, podelio žiri. Dok su Kiki Lesendrić i Željko Joksimović nakon njenog pevanja ostali prilično hladnokrvni, Kristina Kovač je otvoreno pokazala divljenje rekavši da je Miličin vokal ubedljivo najoriginalniji od svih koje je čula u Srbiji - ikada. Ona ima svega 17 godina a ovo je njena priča:

MjuzNews: Do sada te nismo videli ni u jednom televizijskom takmičenju za pevačke talente. Zašto si čekala baš X Factor?

Milica Petrović: Ranije nisam imala dovoljno hrabrosti da se prijavim za neko drugo takmičenje, ali sam imala neki osećaj da mi je ovo prilika da pokažem ljudima svoj talenat. Prema mojim shvatanjima, X Factor je najkompetentniji za moj način i stil pevanja.

MjuzNews: Na mene je jak utisak ostavio tvoj odgovor žiriju na pitanje kakvu muziku slušaš. Kako je (i kad pre) mlada osoba kao što si ti uspela da zavoli tako različite žanrove?


Milica Petrović: Od malena sam istraživala muziku u kojoj se pronalazim i moj muzički ukus ne može da se svede samo na jedan žanr. Svaki od tih žanrova mi znači na neki specifičan način i volim kad mogu da osetim emociju i da se povežem sa pesmom.

MjuzNews: Pevala si u Knez Mihajlovoj. Gde je „strašnije“ pevati – pred slučajnim prolaznicima ili pred žirijem?

Milica Petrović: Pred žirijem, definitivno, hahaha. Kada pevam u Knez Mihajlovoj, osećam se slobodnije, zato što nisu sve oči uperene u mene, a na bini, pod reflektorima i pred žirijem, je drugačije. Veliki je pritisak pevati pred takvim ljudima, koji imaju toliko muzičkog obrazovanja.  

MjuzNews: Da li te je iznenadilo što je žiri imao tako drastično različite komentare na tvoje pevanje?

Milica Petrović: Nije me iznenadilo. Prijali su mi i pozitivni i negativni komentari i svako mišljenje sam cenila. Navikla sam na različite komentare, baš zbog specifičnosti mog glasa.

MjuzNews: Željko i Kiki su dali primedbu da nisi pevala intonativno tačno. Kristina se nije složila. Šta misliš, zašto je njihov utisak bio takav?

Milica Petrović: Moram priznati da sam pesmu i emociju mogla mnogo bolje da prikažem i prenesem publici i žiriju, ali trema je uradila svoje. Mislim da je njihov utisak bio takav zato što su čuli moje greške tokom izvođenja pesme, što je i normalno za neku osobu koja prvi put radi nešto ozbiljnije po pitanju svog talenta. Imam sedamanaest godina, i dovoljno vremena da sve te greške popravim. 

MjuzNews: Šta očekuješ od ovog takmičenja?

Milica Petrović: Najviše očekujem nove prilike i podršku publike. To mi je, trenutno najbitnije.

MjuzNews: Da li si već donela odliku da će muzika biti tvoj životni poziv bez obzira na sve?

Milica Petrović: Mislim da još nisam dovoljno zrela da bih donosila takve odluke. Muzika je moj mir, strast, hobi i uvek ću, bez obzira na sve, raditi ono što volim, nebitno da li je to između četiri zida i ispred ogledala, ili pred velikom masom. 

Ostavi
komentar

Povezano