Nova lica

07.02.2013.

Mihajlo Vlahović, polufinalista Talenta Mihajlo Vlahović
foto: PR Photo
Mihajlo Vlahović, polufinalista Talenta

hip - hoper koji nas je ostavio bez teksta

Mihajlo Vlahović nas je potpuno razneo svojim nastupom na audiciji za Ja imam talenat. Žiri je od prilike isto reagovao kao i prisutna publika. Niko nije ostao ravnodušan na njegove brutalne, ali u isto vreme emotivne i neverovatno istinite rime. Mihajlo će u nedelju 10. februara nastupiti u polufinalu Talenta kao jedini hip - hoper te večeri a što nastupa koji priprema tiče, izuzetno je tajanstven i najavljuje nešto veliko i specijalno.

Pristao je da govori za MjuzNews, a mi smo ga onda propitali o svemu i svačemu. Bićemo presrećni ako se Mihajlo plasira u finale, a kako biste ga bolje upoznali i razumeli njegov rap, pročitajte šta nam je sve rekao:

MjuzNews: Mihajlo, šta za tebe predstavlja hip – hop?

Mihajlo: Sve,sve što vidim, čujem,osećam i što me okružuje. Za mene hip - hop predstavlja način života.

MjuzNews: Hip – hop je daleko od najpopularnijeg muzičkog žanra kod nas. Otkud ljubav prema njemu, kako si se pronašao i kako si se izborio za individualnost?

Mihajlo: Još kao klinac sam voleo da slušam realne i iskrene pesme, i ponekad sam se u njima pronalazio. Svatio sam da je to jedan od načina da podeliš sa ljudima svoje mišljenje, da pošalješ poruku i baš to mi se dopalo. Ljubav je došla sama od sebe. Svatio sam vremenom da mi to ide i da samo rep muziku volim da slušam. Trudim se da moje pesme ne zaostaju u energiji i emocijama, da publika oseti ono o čemu govorim, i da se pronađu u njima.

MjuzNews: Ko je prvi hip – hopper kog si čuo i koji te je inspririsao da i sam pokušaš?

Mihajlo: Prvi koje sam čuo je bila ekipa Bassivity-a. Ne mogu tačno da se setim baš prve pesme i izvođača, ali znam da su to bili oni. Pored toga sam u to vreme čuo i neke stvari Nottorious Big-a , 2pac-a, Gang Star-a. Svi oni su nekako doprineli tome da sam pokušam.

MjuzNews: Koliko su tvoje rime autobiografske?

Mihajlo: Pa trudim se da publici dopustim da me preko pesama upozna. Da ispričam svoje greške, uspehe i događaje za koje smatram da su svakodnevica u nasim životima. Rekao bih 50% su autobiografske. Sve ostalo je ono što vidim i što osetim, što me potrese ili usreći.

MjuzNews: Kako si odlučio da se prijaviš za Talenat i da li si očekivao da ćeš proći u polufinale?

Mihajlo: Na Talenat ne znam ni sam kako sam došao. Ideja je bila da idem sa drugaricom na audiciju da je podržim. I tu je nastala priča, u šali da se i ja prijavim. I to sam i uradio. Ne previše, ali sam se nadao, posle onakvih komentara žirija i reakcije publike, da ako reper prođe u polufinale da ću to biti ja.

MjuzNews: Šta spremaš za nedelju (otkri nam koliko smeš)?

Mihajlo: Želim da to bude apsolutno iznenađenje svima. Sve što mogu da vam kažem je da ce biti puno energije, dobrih rima i da ću se potruditi i dati sve od sebe da to zvuči onako kako treba.

MjuzNews: Šta misliš o ostalim kandidatima sa kojima ćeš se takmičiti u nedelju, da li ti se neko posebno dopada? Šta misliš ko ti je najjača konkurencija?

Mihajlo: Svi mi se dopadaju na svoj način. A što se tiče konkurencije ni sam ne znam. Nije mi stalo do pobede toliko koliko mi znači sama činjenica da imam šansu da ono sto volim i u čemu uživam da radim mogu da podelim sa celom Srbijom u polufinalu.

MjuzNews: Šta misliš o domaćoj hip – hop sceni?

Mihajlo: Hip - hop scena je u prilično lošem stanju. Mladi i talentovani nemaju priliku ni medijsku podršku kao ni resurse da bi došli do izražaja. Svi reperi koje poznajem (kao i ja) rade to ne zbog novca nego iz ljubavi prema toj muzici. Respect za sve njih!

MjuzNews: Kakve su tvoje ambicije? Da li planiraš da se muzikom baviš u životu u smislu da ti to bude glavna profesija?

Mihajlo: Naravno da bih voleo da se bavim muzikom i da mi to bude glavna profesija, ali nisam siguran da u ovom žanru mogu sebi da priuštim život kakav želim. Bez obzira na to, baviću se hip-hop muzikom ceo život, ali isto tako imam i planove za fakultet.

 

 

Ostavi
komentar

Povezano