Nova lica

13.05.2013.

Kerli, najpoznatija estonska POP zvezda Kerli
foto: Youtube screenshot
Kerli, najpoznatija estonska POP zvezda

I njen trnoviti put...

Kerli, jedna od trenutno najpoznatijih Estonskih pop / dance zvezda, rođena je je ’87. godine kao Kerli Koiv u tadašnjoj Sovjetskoj Socijalističkoj Republici Estoniji. Muzikom je ozbiljno počela da se bavi 2002. godine a njeni pokušaji da se probije, uglavnom kroz razna lokalna takmičenja pevača, ostali su bez većeg uspeha sve do 2006. kada je potpisala ugovor sa čuvenim LA Reidom za etiketu Island Records. Sve ostalo je istorija...

Već 2007. godine izbacuje prvi EP koji je nosio njeno ime, a 2008. izlazi i kompletan debi album „Love Is Dead“. Već sa ovim izdanjem Kerli je osvojila internacionalno tržište, ušla na čuvenu Billboard Top 200 listu a vodeći singl “Walikng On Air” downloudovan je sa iTunes-a preko pola miliona puta!

Kao umetnike koji su najviše na nju uticali Kerli navodi Lauryn Hill, Bjork (što je i te kako primetno), ali i Bonnie Tyler i Phila Collinsa. Poznata je po svom izuzetno specifičnom izgledu i stilu kao i po 3 tačkice, tzv. “moon marks” koje često nosi a koje su postale njen zaštitni znak (predsavljaju integritet, ljubav i jedinstvo).

Neobična i hrabra za svoje godine Kerli je imala burno detinjstvo sa ni malo glamuroznim epizodama. Sa svega 17 godina, pokušala je samoubistvo, tvrdi da pati od bipolarnog poremećaja, sekla se i povređivala i u više navrata tražila pomoć za svoj ogromni unutrašnji bol. Srećom, izgleda da je uspela da pronađe svoj put u muzici kroz koju kanališe svoju ogromnu energiju i emocije.

2013. godine izbacila je još jedan EP “Utopia” a na drugi album još uvek čekamo.

2011. godine, proglašena je za jednu od 100 najuticajnijih žena u Estoniji.

Ostavi
komentar

Povezano