Nova lica

02.09.2014.

Jungle, MTV Push artist za septebmar Jungle
foto: MTV PR Photo
Jungle, MTV Push artist za septebmar

MTV Push ovog meseca „gura“ bend Jungle koji dolazi iz Zapadnog Londona, a vi ga znate po pesmi zaraznog ritma i kul koreografije – „Busy Earnin'“.

Jungle su moderan soul, synth funk muzički kolektiv iz Londona, koji su 2013. godine osnovali prijatelji Josh Lloyd-Watson i Tom McFarland. U početku je sve oko benda bilo obavijeno velom misterije, a oni su ipak uspeli da naprave fan bazu bez otkrivanja svojih lica i identiteta koji su krili iza inicijala J. i T.

Muzika sastava Jungle se opisuje kao "midtempo 1970s-style funk" i prožeta je raznim zvucima - od  tropskih perkusija do zvukova iz divljine, od falset cviljenja do psihodeličnih tonova. Singl „The Heat“ su objavili krajem oktobra 2013., a već u decembru iste godine bili su nominovani za prestižnu BBC Sound of 2014. nagradu. Iako postoje kratko vreme, Jungle su nastupali na velikim festivalima, od South by Southwest u Teksasu do Glastonbury festivala u Engleskoj, na kojima su predstavljali istoimeni debi iz jula ove godine.

Bend je pažnju šire javnosti skrenuo na sebe videom za pesmu „Busy Earnin’“.  Zanimljivo je da se ni u ovom spotu, kao i u prethodnim, ne pojavljuje lično niko od članova grupe, već je sav fokus na plesačima i zanimljivoj koreografiji.

Sigurni smo da želite da „skinete“ svaki korak, zato gledajte MTV Push izvođače za septembar i đuskajte uz Jungle i „Busy Earnin'“!

Ostavi
komentar

Povezano