Nova lica

09.07.2013.

John Newman, dokaz da su nevaljali momci uvek u modi John Newman
foto: www.universalmusic.rs
John Newman, dokaz da su nevaljali momci uvek u modi

I verovatno najznačajniji debi u ovoj godini

Kad je John Newman u pitanju zaista nije ni najmanje smešno reći onu izlizanu glupost „zapamtite ovo ime“ jer ćemo za njega sigurno tek čuti u narednim godinama a mi mu skromno prognoziramo karijeru u formatu koji se može meriti sa Amy Winehouse ili Adele. Ili se mi bar tako nadamo...

On ima svega 23 godine ali su njegov nastup, muzika i emocija pre svega iz nekog drugog vremena a potom i prigodni za nekoga barem 10 godina starijeg. Naravno da je iz Britanije (a kad se poslednji put pojavio kvalitetan umetnik a da nije iz Britanije?!), a ako ste čuli za njega to je sigurno ili zahvaljujući njegovom prvom super uspešnom singlu „Love Me Again“ ili po saradnji sa Rudimentalom na singlovima „Feel The Love“ i „Not Giving In“.

Njegov fazon je na liniji neo soul – rokabili - Motown, ali očekujte sve ovo na način kakav do sada nismo čuli ni od koga. Ne, ne radi se o nekom wannabe Mark Ronsonu niti o podmlađenom Plan B, John Newman je kategorija za sebe a kad ga jednom vidite – taj ujedno giga – mega moderni hipsteraj i retro ’50 fazon i pogled toliko bezobrazan da čestita dama ne može a da se ne zaljubi – teško da ćete ubrzo zaboraviti.

Uz jedno „ah“ vas prepuštamo da uživate u njegovom do sada jedinom velikom hitu ali vas ujedno pozivamo da zajedno sa nama brojite dane do 7. oktobra kada izlazi njegov debi album, za sada još uvek bez imena.

P.S. Dragi organizatori EXIT-a, ako ovo čitate, krenite u pregovore sa Newmanom za EXIT 2014 – ne pitamo šta košta!

Ostavi
komentar

Povezano