Nova lica

28.06.2013.

Jelena Radan, neobična umetnica iz Hrvatske Jelena Radan
foto: Sa snimanja spota za "Sjeti me se ljube"
Jelena Radan, neobična umetnica iz Hrvatske

I njeno novo izdanje "Voyage - putovanje do sebe i natrag"

Ako se pitate šta znači pevati „sa emocijama“, Jelena bi mogla biti pravi primer toga. Pre dva dana, 26. juna, ona je izdala novi album pod nazivom „Voyage – Putovanje do sebe i natrag“ , i ako bi se album morao opisati jednim pridevom onda bi to definitivno bio – emotivan!

Jelena je počela da se bavi muzikom rano, a do sada je objavila dva studijska albuma – „Nije kraj“ i „Novi dan“, i jedan live album „Moja potraga za fadom“. Ljubav prema portugalskom fadu i specifičan izraz je upravo ono što ovu pevačicu izdvaja od njenih kolega! Jelena je nastupala u Hrvatskoj i šire, sarađivala sa brojnim imenima hrvatske ali i balkanske scene, radila vokale za animirane filmove, učestvovala kao sudija u programu „Hrvatska traži zvijezdu“...

Novi album „Voyage“, sa 14 novih pesama, je stvaran pet godina. Album govori o putovanju, prvenstveno onom koje se izržava u kilometrima, što Jelena lako dočarava, pevajući na četiri jezika –maternjem, portugalskom, francuskom i engleskom, ali i o unutrašnjem putovanju, putovanju po sećanjima, detinjstvu, starim fotografijama, nostalgiji. Interesantno je da album sadrži i 14 razglednica (svaka za jednu pesmu), na kojima će slušaoci moći da ispišu stihove u kojima su  pronašli sebe, drugoga ili svoj život, a celu tu likovnu ideju albuma je realizovao Boris Sekulić.

Koncertna promocija albuma počinje tek od septembra, tako da imamo vremena da prostudiramo i upijemo ovo zaista specifično izdanje!

Ostavi
komentar

Povezano