Nova lica

02.02.2016.

Jack Garratt je MTV push za februar Jack Garratt
foto: www.universalmusic.rs
Jack Garratt je MTV push za februar

I to sa debelim razlogom

Jack Garratt je momak kog je MTV odabrao za februarskog Push izvođača.

On će vam se predstaviti novim singlom „Worry“, pesmom kojom je započeo svoje muzičko putovanje pre nešto više od godinu dana.

Garratt je prepoznatljiv po svojim pažljivo biranim beatovima, gitarskim rifovima, snažnim stihovima i vokalu, a u kombinaciji različitih žanrova poput roka, fanka, daba, i džeza. Sve to, u savršenim proporcijama, izmešano je u pesmi „Worry“ koja je našla svoje mesto na njegovom debitantskom EP izdanju „Remnants“ iz 2014. godine.

Jack je poreklom iz jugoistočne Engleske i okružen je muzikom i instrumentima još od malena. Svira gitaru, bas, klavir, bubanj, mandolinu, ukulele i trombon. Prvu muzičku kompoziciju je napisao još sa dvanaest godina, a sa prvom napisanom pesmom, s trinaest godina, je nastupao na dečjoj Evroviziji gde je završio u finalu. Upravo taj događaj navodi kao inspiraciju za bolje pisanje i sviranje.

Prošle godine u Velikoj Britaniji i SAD-u je rasprodao svaki nastup na kojem je bio glavni izvođač, a u korist mu idu i jednako zanimljivi nastupi koje, kao neverovatno samopouzdan multiinstrumentalista, odrađuje u potpunosti sam. A kako i ne bi bio siguran u sebe kada ima pesmu kao što je „Worry“ koju u februaru slušate kao MTV Push numeru.

Izlazak njegovog dugo iščekivanog debitantskog studijskog izdanja „Phase“ planiran je za drugu polovinu februara.

Ostavi
komentar