Nova lica

15.11.2013.

Intervju sa Majom Novaković Luis Maja Novakoić Luis
foto: X Factor PR Photo
Intervju sa Majom Novaković Luis

"Prava stvar mi se desila u pravo vreme sa X Factorom"

Iako se Maja Novaković praktično čitavog života bavi muzikom, šira javnost ju je upoznala tek prošlog utorka kada je na PINK-u emitovana njena audicija za popularni TV show X Factor. Neposredno nakon te večeri Maja je postala ime za koje svi znaju a mi smo uspeli da dođemo do nje i da popričamo sa njom o nekim temama za koje smatramo da će vas veoma zanimati:

MjuzNews: Kada neko raste okružen sjajnom muzikom koja je žanrovski veoma različita kao što je to tvoj slučaj jer si iz porodice vrhunskih muzičara - kako se formira lični pečat, ukus, fazon?

Maja: Kao mala sam slušala sve što je moderno, imala sam svoje idole i naravno, slušala sam i ono što su mama i tata kod kuće puštali. Danas volim da slušam različite žanrove, zavisno od raspoloženja.

MjuzNews: Zašto si čekala baš X Factor?

Maja: Ne mogu da kažem da sam čekala X Faktor, mogu samo reći da se prava stvar desila u pravo vreme. Uvek sam pratila X Faktor i baš u trenutku kad sam ja bila spremna… X Faktor se pojavio u našoj zemlji (smeh).

MjuzNews: Šta misliš o insistiranju Željka Joksimovića da kandidati pevaju na našem jeziku i da li je to uticalo na tvoj odabir pesme?

Maja: Nije moglo da utiče na moj odabir pesme jer ja to nisam tada znala. Mislim da treba pevati i na našem jeziku, da ne treba da bežimo od toga ali naravno treba spremiti i stranu pesmu.

MjuzNews: Puno nastupaš i imaš dosta muzičkog iskustva pred publikom ali da li je drugačiji utisak kad nastupaš pred žirijem čiji je zadatak da te profesionalno proceni i oceni? Da li imaš tremu?

Maja: Naravno da je drugačije i naravno da imam tremu (smeh).

MjuzNews: Ako pobediš - kakav bi album volela da snimiš?

Maja: Album koji ćemo svi da pevamo zajedno!

MjuzNews: Koga bi, od članova žirija najviše volela za mentora u daljem toku tamičenja i zašto?

Maja: Svo četvoro su majstori u svom poslu i znam da od svakog pojedinačno mogu nešto da naučim tako da se radujem ko god da to bude.

 

Ostavi
komentar

Povezano