Nova lica

21.11.2013.

Intervju sa Lukijanom Ivanovićem Lukijan Ivanović
foto: PR Photo
Intervju sa Lukijanom Ivanovićem

"X Factor, to je emocija koju umete da prenesete izvođenjem pesme"

Lukijan Ivanović ima svega 20 godina ali njegov glas zvuči kao da ima minimum pet više. Muzički je obrazovan, sluša raznovrsnu muziku, piše svoje pesme a i pre X Factora videlo ga je više stotina hiljada ljudi, zahvaljujući servisu YouTube. Na prvi pogled smo se zaljubili u njegovo pevanje i poželeli smo da saznamo što više o njemu:

MjuzNews: Školovan si muzičar i trenutno studiraš na teoretskom odseku Akademije Umjetnosti u Banjaluci, ali da li si nekada učio pevanje ili si u tom pogledu samouk?

Lukijan: Završio sam srednju muzičku školu - teoretski smer. Pisanjem i autorskim radom počeo sam se baviti u srednjoj školi. Bile su to pop kompozicije, filmska, instrumentalna i dečija muzika. Kad sam upisao srednju školu, pisao sam molbu da uporedno učim i solo pevanje jer sam želeo da usavršavam glas. Moja molba je odbijena uz obrazloženje da moram imati odličan uspeh sa svim peticama. Rukovodioci muzičke škole mi nisu dozvolili da školujem glas i sve što sam naučio bio je samostalan rad i slušanje raznih izvođača stilova i vežbanje. Pred audiciju u Beogradu puno mi je pomogao profesor Arsen Čarkić, koji mi je uz par vežbi i dobar pedagoški pristup učvrstio glas i moje samopouzdanje. Akademiju sam upisao na nagovor roditelja, ali sam odustao kada sam prošao audiciju za X Factor i školovanje ću nastaviti ali u domenu muzičke produkcije i dazajna zvuka.

MjuzNews: Za koje muzičare bi rekao da su najviše uticali na formiranje tvog muzičkog „ukusa“ i konačno na tvoj stil?

Lukijan: Od detinjstva sam, od naših autora i pevača slušao: Georgieva, Joksimovića, Ćetkovića... A od stranih to su Timberlake, Mayer, Loreen. Dosta uticaja imaju kompozitori filmske muzike Hans Zimmer, Alan Silvestri, Aaron Zigman...

MjuzNews: Zašto si čekao baš X Factor?

Lukijan: Poslednjih godinu dana radim obrade naših pevača i imam dosta pregleda na YouTube kanalu kao i pozitivnih komentara slušaoca i gledaoca. Nisam želeo da ostanem samo internet pevač. Pratio sam ovaj format u Engleskoj i SAD i dopao mi se.

MjuzNews: Šta je po tvom mišljenju „X Factor“?

Lukijan: Emocija koju umete da prenesete izvođenjem pesme.

MjuzNews: Na YouTube-u postoji dosta tvojih snimaka sa sjajnim obradama uglavnom domaćih POP pesama. Ipak, za X Factor audiciju odabrao si malo poznatu baladu evrovizijske pobednice Loreen što je bio, reklo bi se, riskantan potez. Zašto si napravio ovakav izbor?

Lukijan: Radio sam ja i strane obrade međutim malo je ljudi kod nas koji to slušaju. Na prvoj audiciju u Banjajluci sam pevao „I Can't Make You Love Me“, a za Beograd sam spremio Loreen jer njenu muziku obožavam. Želeo sam nešto drugačije od onoga što sam ponudio do tada i po čemu me prepoznaju u cover-ima. Pesma „My Heart Is Refusing Me“ ima lep tekst i melodiju i prepuna je muzike tako da sam kako kažete rizikovao ali uspešno... Snimio sam klavir i pevao dušom... Verovao sam u svoj izbor jer kada imate pesmu koja vam daje previše i osetite to znate da nećete pogrešiti.

MjuzNews: Koga bi, od članova žirija, najviše voleo za mentora u daljem toku takmičenja?

Lukijan: Svi su sjajni i imaju uspešne karijere, tako da bi raditi sa njima bila velika čast za mene... Ipak, možda zbog stilova voleo bih Željka ili Kristinu.

MjuzNews: Da li ti je neko od kandidata koje smo do sada imali prilike da vidimo, neko posebno privukao pažnju?

Lukijan: Tamara Milanović ima neku emociju koju sam osetio i svideo mi se njen nastup, a tu je i moja školska drugarica Vanja Mišić.

MjuzNews: Ako pobediš, kakav ćeš album snimiti?

Lukijan: Ako pobedim snimiću POP album, biće to nešto što se još nije čulo na našim prostorima, neka to bude iznenađenje u pravom smislu te reči.

 

Ostavi
komentar

Povezano