Nova lica

30.04.2013.

Intervju: Natalia Kelly, predstavnica Austrije na Eurosongu Natalia Kelly
foto: www.universalmusic.rs
Intervju: Natalia Kelly, predstavnica Austrije na Eurosongu

"Pripremam nastup svog života!"

Natalia Kelly je devojka koja će ove godine predstavljati Austriju na takmičenju Eurosong. O njoj, njenoj pesmi „Shine“ kao i o debi albumu koji je izašao pre svega par dana, već smo pisali a danas imamo čast da sa vama podelimo ekskluzivni intervju koji je Natalia dala specijalno za MjuzNews. Naše su prognoze da Austrija ove godine ima ogromne šanse za sjajan ako ne i najbolji plasman a ako do sada već niste, saznajte više o ovoj simpatičnoj i talentovanoj devojci i poslušajte njenu pesmu.

MjuzNews: Imaš samo 18 godina, a već deset se baviš muzikom. Da li se sećaš trenutka u kom si pomislila: “Vau, ja znam da pevam”!

Natalia Kelly: Pevam od kad znam za sebe, ali kada sam imala 8 godina odlučila sam da postanem profesionalna pevačica (smeh). Pitala sam moju učiteljicu klavira, (koja je i pevačica klasične muzike), da pokrene dečiji hor, kako bih mogla da pevam tamo uz to što pevam po kući. Nije bila previše oduševljen tom idejom, ali upotrebila sam sve svoje ubeđivačke moći... Zvala sam je svaki dan mnogo puta dok nije podlegla pritisku i tako je nastao „Dečiji hor Muzičke škole Bad Vöslau“, a sa njim i moja karijera. I dalje pevam sa tim horom iako sam solo umetnik.

MjuzNews: Imaš austrijske i irske korene sa očeve strane, a majka ti je Brazilka. Šta ti je bliže – sentimentalnost i melanholija Damiena Ricea i Sinead O'Connor, ili toplina i nežnost Joao Gilberta i Marise Monte?

Natalia Kelly: Posedujem pomalo od oba. Sa ovakvom mešavinom (gena, prim. prev.) niko ne bi mogao da očekuje ništa drugačije. Volim da pevam na engleskom zato što se osećam veoma udobno na tom jeziku. Sinead O'Connor je sjajan umetnik i pevač. Marisa Monte je fantastična. Povezana sam na neki način sa obe (smeh).

MjuzNews: Pobednica si austrijskog takmičenja The Voice 2011, a srpske predstavnice su tri najbolje rangirane devojke iz domaćeg čuvenog takmičenja „Prvi glas Srbije“. Da li si čula njihovu pesmu i kako ti se sviđa?

Natalia Kelly: O da! Sviđaju mi se! Slušala sam Moje 3 i želela bih da kažem da su devojke neverovatno lepe i da je pesma vesela i lako se čovek navuče na nju. Sviđa mi se i naslov „Ljubav je svuda“. Bila sam u Amsterdamu na showcase-u i videla sam Saru, Nevenu i Mirnu ali nije bilo prilike da pričamo zbog gustog rasporeda proba.

MjuzNews: Ti ćeš prva nastupati u prvoj polufinalnoj večeri. Da li misliš da bi to mogao da bude znak?

Natalia Kelly: Počastvovana sam da budem prva koja otvara najstarije i najveće muzičko takmičenje na svetu! Ja sam jednostavna osoba i volim jednostavnost, ali mislim da ćemo dodati ekstra sjaja tom nastupu! Moj cilj je da za šou priredim nastup svog života, ispunim ga enerigijom i prođem što je dalje moguće u finale. Planiram da uživam u svakoj sekundi ove predivne šanse i da jednosvno sijam – „SHINE“!

MjuzNews: Pretpostavljam da si upoznata sa ostalim takmičarimma. Za kog misliš da ti je najjača konkurencija?

Natalia Kelly: Naravno! Sviđaju mi se norveška, nemačka, irska, ruska, slovenačka, srpska, ukrainska i danaska pesma. Namerno ih navodim nekoliko iz prostog razloga što ima mnogo sjajnih kadidata sa zaista upečatljivim melodijama.

MjuzNews: Navodiš mnoge muzičare koji su uticali na tvoj rad, od Pink do Ette James. Zanima nas, ko je po tvom mišljenju, najbolji pevač ili pevačica svih vremena?

Natalia Kelly: Neću da upotrebim reč „najbolji“ zato što svako od njih ima nešto posebno što je uticalo na moj život. Još od najranijih dana pratila sam karijeru Celine Dion, čak sam i čitala njenu biografiju. Mislim da je ona najtalentovanija pevačica koju sam ikada čula!

MjuzNews:  Čestitamo ti na tvom prvom albumu koji izaša pre nekoliko dana. Kaži nam, kakvi su prvi utisci?

Natalia Kelly: Hvala vam puno! Album je prvo izašao u digitalnom obliku, a od 26. aprila je u prodaji u čitavoj Austriji. Ja ga volim! To je moja prva beba, i veoma sam ponosna na nju! Stižu mi zaista dobri komentari i kritike (smeh).

Ostavi
komentar

Povezano