Nova lica

06.06.2014.

George Ezra, momak o kom se sve više priča George Ezra
foto: Menart PR Photo
George Ezra, momak o kom se sve više priča

George Ezra, mladi Britanac iz Hertforda, o kom se sve više priča, danas slavi svoj 21.rođendan. Ni sam George  nije siguran kako se to desilo, ali njegova simpatična spoljašnost i glas ispunjen bluzom, koji zvuči zrelije od njegovih godina, sigurno imaju neke veze sa tim. Uz njega ide etiketa „onaj na koga treba obratiti pažnju u 2014.“, na šta George Ezra kaže:

„Stalno mi govore da je ovo moja godina. To je lepo, ali postoji jedan problem. Ja planiram da budem tu i 2015. i još dugo nakon“.

Prvi put je javnost čula za njega kada je nastupio na  „BBC Vam predstavlja“ bini u okviru čuvenog Glastonbury festivala. Debi EP „Did You Hear The Rain“ objavio je u oktobru 2013., a drugi EP „Cassy O'“, ovog marta. Singl koji ga je proslavio širom sveta je „Budapest“, pesma koja  je prvo postala hit u zemljama Zapadne Evrope, dostigavši Top 10 u čak deset zemalja. Uspeh  singla se proširio čak i do Australije, a i naš Gradski radio ju je uvrstio na svoj top 50.

Debi album „Wanted On Voyage“ izlazi tokom juna, na njemu su i neke pesme koje je Ezra napisao tokom svojih srednjoškolskih dana,a većina su inspirisane njegovim obilaskom Evrope prošlog leta. Pesma „Budapest“ govori o planiranom odlasku u ovaj grad, koji se na žalost nije desio. Ali zato je ostala pesma, koja je sada veliki hit!

Nadamo se da će se snovi i u buduće ostvarivati ovom simpatičnom Englezu, koji kao svoje muzičke uzore navodi Boba Dylana i  Woodyja Guthriea.

Ostavi
komentar