Nova lica

27.01.2017.

Dva nova spota od kreatorke hita Lost On You LP
foto: Youtube screenshot
Dva nova spota od kreatorke hita Lost On You

I kako nam se on dogodio

Laura Pergolizzi muzikom se bavi više od petnest godina, ali je svetsku slavu stekla tek prošlog leta. Uspeh je bio gotovo slučajan, a dogodio se zahvaljujući turistima u Grčkoj. Zapravo, Panagiotis Loulourgas, velika glava izdavačke kuće Cobalt Music, prepoznao je potencijal pesme Lost On You i založio svoj ugled, te je dobila više puštanja od tada recimo izbačene Hymn For The Weekend visokoprofilisanog benda Coldplay, sa sve pratećim vokalima Beyonce
 
 
Na vrhu top lista u Grčkoj, pesma Lost On You zadržala se skoro 30 nedelja. To znači da svako ko je posetio ovu zemlju tokom turističke sezone, otišao je kući sa tamnim tenom i stihovima "Let's raise a glass or two to all the things I've lost on you, Oh-oh" u glavi. Pesma se masivno puštala na radiju, pa onda shazamovala, te raznosila širom sveta, i tako popela na ostale lestvice, što je značilo da LP dobije priliku koju je čekala celog života. 
 
Daleko od toga da je Laura ranije imala lošu karijeru. Imala je redovne svirke i priznata izdanja. Priznavali su je i zbog specifičnog glasa, jedinstvenog izraza, ali i stila po kojem je sada prepoznatljiva. 
 
Pored toga što joj je pesma Lost On You donela neočekivani uspeh, LP je u slično vreme dobila nove fanove i zbog Muddy Waters koja se čuje u ključnoj sceni popularne serije Orange Is The New Black
 
Iako tek sada srećemo njeno ime na listama, ona na njima nije potpuni stranac. LP je jedan od autora iza trake sa soundtracka za film Burlesque koju peva Christina Aguilera, ali i neko ko stoji iza hita koji je pevala Rihanna. U Cheers (Drink To That) čak možete i da čujete LP koja izvodi deo originalno preuzet od Avril Lavigne. Radila je na poslednjem Cher albumu, sa mlađom Cher (Lloyd), Leonom Lewis, Lucianom, ali i sa Backstreet Boys, između ostalih. 
 
Da njen uspeh nije bio baš potpuno slučajan, već da se radi o iskrenom i interesantnom izvođaču koji zavređuje pažnju javnosti govore i dva sasvim nova spota koja je izbacila. 
 
 
 
 
Ukoliko ste fanovi njenog glasa, a volite i aktuelni EDM zvuk, predlažemo vam da poslušate pesmu švedskog DJ-a koji radi pod imenom Otto Knows. Back Where I Belong pomogao je Avicii, a vokal je Laura sa kojom smo vas upoznali.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano