Nova lica

05.04.2017.

Digster #SVEŽASREDA: FREAK
foto: universalmusic.rs
Digster #SVEŽASREDA: FREAK

Mjuznews i Digster svake srede predstavljaju novog izvođača!

Upoznajte momka koji pravi muziku kao FREAK i oraspoložite se uz njegov singl I Like To Smile When I’m Sad!
 
 
Iza imena FREAK stoji devetnestogodišnji Connar Ridd, trenutno jedan od uzbudljivijih izvođača na indi-rok sceni. FREAK je do sada predstavio pesme Nowhere i Cake, a sada donosi potpuno novi singl I Like To Smile When I'm Sad, koji je sam napisao, odsvirao i producirao.
 
Pomenuta pesma je naslovna na EP-u koji će Connar uskoro objaviti. On će sadržati četiri pesme, a najbitnija stavka njegove promocije je video spot koji možete pogledati na linku dole. 
 
 
FREAK kaže da preferira korišćenje velikih slova u njegovom umetničkom imenu jer tako ono ime izgleda „lepo, glasno i podebljano“. Ridda smo ipak primetili prvenstveno zbog gomile gitarskih rifova u kombinaciji sa pop melodijama.
 
Connar dolazi iz Chelmsforda u Essexu gde ga je muzički obrazovao otac metalac, pa je tako na repertoaru bilo svega, od Marilyna Mansona, preko Nine Inch Nails i Kinksa, pa sve do grandža devedesetih. Prvi snimci su nastali u Connarovoj spavaćoj sobi, na jeftinom laptopu na kom je radio Logic Pro, midi klavijaturi sa eBaya i mikrofonu koji je dobio od roditelja za Božić. U početku je kačio obrade pesama drugih izvođača, među kojima su bili i Alicia Keys i System Of A Down. Potom je sa braćom osnovao death metal trio Kill The Freak, a od 2015. godine je FREAK. Iako je sada solo izvođač, za live nastupe u pomoć priskaču dva prijatelja na bas gitari i bubnjevima.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano