Nova lica

01.11.2017.

Digster #SVEŽASREDA: Billie Eilish
Digster #SVEŽASREDA: Billie Eilish

Mjuznews i Digster svake srede predstavljaju novog izvođača!

Pisali smo vam o ovoj devojčici u više navrata, a sada vam i u okviru rubrike #svežasreda skrećemo pažnju na Billie Eilish! Bez ikakve sumnje, ona je naredna velika zvezda, a zahvaljujući muzici koju pravi sa svojim bratom, uživa uspeh već sada, sa samo petnaest godina. 
 
 
U novembru 2015. godine, Billie Eilish je postavila pesmu Ocean Eyes na Soundcloud. Imala je 13 godina, a producent projekta je bio njen brat Finneas. Skoro dve godine kasnije, Billie je svoj katalog proširila EP izdanjem dont smile at me. Uz Ocean Eyes, Billie nudi još 6 pesama koje vrve zrelošću i zvukom koji je u potpunosti formiran i jedinstven. Njen zvuk i vizuelni identitet su ubrzo privukli pažnju Charli XCX i Tove Lo, ali i Rolling Stone-a koji je pohvalio njen “šaputavi sopran”, dok Zane Lowe Apple insistiraju na njoj nedeljama unazad kroz program svog Beats1 radija.
 
 
Poreklom iz Los Anđelesa, Billie dolazi iz muzičke porodice koja inspiriše fluidni tok njene muzičke karijere. dont smile at me se ističe kohezivnom kombinacijom hip-hopa, grandža i popa. Billie tvrdi da ne priznaje žanrovske granice. Njena maštovitost je evidentna i u načinu na koji piše pesme – bellyache je put u um devojke koja je ubila svoje najbolje prijatelje, dok se fokus nežne watch nalazi na paljenju nečijeg automobila. Čak i kada igra različite uloge, ona zna ko je. Naziv njenog EP-a nije slučajan – Billie misli da je osmeh čini malom i ranjivom, a ova 15-godišnjakinja je sve sem toga.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano