Nova lica

13.06.2018.

Digster #SVEŽASREDA: Albin Lee Meldau
Digster #SVEŽASREDA: Albin Lee Meldau

MjuzNews i Digster svake srede predstavljaju novog izvođača!

Albin Lee Meldau je izvođač na koga treba posebno obratiti pažnju ove godine. Ovaj Šveđanin se publici predstavio nezavisno objavljenim debi EP-em Lovers 2016. godine. Na tom izdanju saradnik mu je bio Björn Yttling, iz trija Peter Björn and John.
 
Nakon ugovora sa kućom Astralwerks i svog drugog EP izdanja Bloodshot, kreće da pakuje svoj prvi album. Albin Lee Meldau sada ima dvadesetdevet godina i smatra je lako pevati, ali da stvaranje muzike podrazumeva i pričanje priče, što mu predstavlja glavnu motivaciju. Sebe smatra muzičkim novinarom koji ne beleži samo ono što oseća, već i ono što vidi oko sebe.
 
Iako možda svako može da peva, nema svačiji glas dušu i sposobnost da oduzima dah, kao što za Meldauov tvrde iz NPR Music. Još mnogo važnih ljudi veruje u njega, te pozajmljuje svoje vreme zarad kreativnog procesa koji je doveo do albuma About You. Saradnici su Jimmy Napes, DJ Khalil i Jamie Scott koji su radili sa velikim imenima među kojima su Ed Sheeran, Disclosure i Sam Smith.
 
Uz malo podrške od BBC radija, The Weight Is Gone je postao hit uz pomoć kojeg je rasprodao koncerte u Londonu, nakon čega je otišao u Ameriku da otvara turneju Jessie Ware
 
Za album kaže da je kolekcija kratkih priča o muškarcu sa slomljenim srcem, da je album o jednom bolnom raskidu, ali i novom početku.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano