Nova lica

10.01.2014.

Daniel Kajmakoski: "Oduvek sam bio zaljubljen u muziku" Daniel Kajmakoski
foto: Luka Pilipović
Daniel Kajmakoski: "Oduvek sam bio zaljubljen u muziku"

Ekskluzivni intervju za MjuzNews

Daniel Kajmakoski je momak koji je već svojim prvim nastupom na audiciji oduševio publiku i žiri prvog regionalnog X Factora a kako takmičenje odmiče, sve je jasnije da je Kristina Kovač, koja mu je na protivljenje Željka Joksimovića, „prorekla“ veoma moguću pobedu, i te kako znala šta govori.

Ovo je intervju sa njim:

MjuzNews: Daniele, rekao si da si imao nekoliko prilika da napraviš karijeru ali da se ni jedna nije ostvarila. Sa druge strane, svedoci smo da si zaista neverovatno talentovan i očigledno je da se pevanjem intenzivno baviš. Ispričaj nam malo kako je sve počelo i zašto si pre tri godine odlučio da odustaneš?

Daniel: Ja sam oduvek zaljubljen u muziku, samo što ja i muzika do sada nismo bili spremni da se venčamo (smeh)! Isto kao i u normalnoj vezi imali smo dobre i loše trenutke, ali nikada nisam odustajao od muzike. Probao sam na različite načine i u različitim zemljama, ali kad sam bio u Makedoniji 2009. godine nisam naišao ni na kakvu podršku. Totalno sam se razočarao i shvatio da ne mogu sreću ili uspeh da privučem silom i zato sam odlučio da se zaposlim i da se oslobodim tog pritiska koji sam nosio u sebi… Iskreno, plašio sam se da se vratim na scenu, ali moj prijatelj Antonio me je prijavio za X Factor, a balkanska publika mi je pružila poverenje. Sve u svemu, muzika i ja smo sada spremni za svadbu(smeh).

MjuzNews: Zašto baš X Factor?

Daniel: Moje mišljenje je da je X Factor najbolji format na svetu. Veliki broj trenutno popularnih svetskih zvezda su ustvari počeli kroz X Factor koji ih je otkrio.

MjuzNews: Za koje muzičare bi rekao da su najviše uticali na tvoj muzički ukus i stil?

Daniel: Backstreet Boys, Bruno Mars, Toše Proeski, Boyz II Men, Whitney Houston, 112, David Phelps...

MjuzNews: Kako je raditi sa Željkom Joksimovićem?

Daniel: To je najveće zadovoljstvo koje može da se doživi! Ja sam veliki fan njegove muzike, a sad smo još i prijatelji, ne mogu da verujem (smeh).

MjuzNews: Za koga si, iz tvoje grupe, smatrao da ti je najjača konkurencija?

Daniel: U mojoj je grupi ostala samo Maja, jer je Mladen ispao u prošloj emisiji. Maja zna da iznenadi i nju doživljavam kao potencijalnog pobednika jer znam sve njene kvalitete. Mislim da će takmičari generalno, uključujući i mene biti sve bolji iz emisije u emisiju.

MjuzNews: Da li postoji neka pesma koju bi izuzetno voleo da otpevaš u nekom od predstojećih LIVE emisija i ako da koja je to?

Daniel: Daaaaa! Postoji (smeh). To je Stevie Wonder „Master blaster“ ili Rihanna „Russian Roulette“. A ako mi dozvole pevao bih i „Oj Devojče, devojče“, ili „Lihnidu“...

MjuzNews: Da li smatraš da je talenat na neki način i prokletstvo jer čovek ne može od njega pobeći čak i kad odluči da tako uradi?

Daniel: (smeh) Ovo je najbolje pitanje koje sam dosada dobio! Ne, ne mislim tako, ja sam siguran da postoje veliki talenti za koje nažalost nikad nečemo ni čuti, ali isto tako verujem da kad neko nešto jako priželjkuje da će mu se to na kraju i desiti.

MjuzNews: Muzika je za tebe...

Daniel: Hrana od koju živim, lek za moju dušu, meditacija, energija, ljubav i rešenje svih problema koje ova planeta ima. Bez muzike život je samo iluzija.

MjuzNews: Ukoliko pobediš, kakav bi album želeo da snimiš?

Daniel: Ako se to čudo desi da ja pobedim, onda bi to bio album za internacionalno tržište u stilu Justina Timberlakea ili One Republic, neki mix POP-a, rocka, RnB-a i soula.

Ostavi
komentar

Povezano