Nova lica

26.01.2013.

Daley Daley
foto: Youtube screenshot
Daley

Nova soul / R'nB zvezda

Gareth Daley, u muzičkim vodama poznat jednostavno kao Daley, ima svega 23 godine a zapčeo je prilično uspešnu karijeru i već potpisao za Universal Republic Records za američko i za Polydor Records ya britansko tržište.

Muzikom je počeo da se bavi kao samostalni umetnik gradeći svoj zvuk u pravcu soula, R'nB'-a i nastupajući dosta često po manjim svirkama širom Britanije. A onda je nastupio prelomni trenutak u njegovoj karijeri - dobio je poziv kultnog benda Gorilaz, da učestvuje kao gostujući vokal na njihovoj pesmi, koja je kasnije postala hit, "Doncamatic". Pesma je izašla krajem 2010. godine a kasnije je uvrštena i na Gorilaz album "Plastic Beach"

Usledio je poziv za gostovanje i nastup u čuvenom BBC Radio 1 Live Loungeu čime se definitivno lansirao u sam centar pažnje. Usledile su još neke značajne saradnje a u oktobru 2012. napokon je izašao i singl "Remember Me" koji je najavljivao debitantski album koji očekujemo u martu ove godine.

Treba pomenuti i da je "Remember me" zapravo duet sa predivnom Jessie J - što mu svakako nije odmoglo u promociji albuma za koji je potvrđeno da će nositi naziv "Days and Nights".

Ostavi
komentar

Povezano