Nova lica

03.03.2014.

Cris Cab: Momak za kog je Pharrell rekao: "Ovo dete je budućnost" Cris Cab
foto: MTV PR Photo
Cris Cab: Momak za kog je Pharrell rekao: "Ovo dete je budućnost"

Cris Cab sa samo 19 godina ima biografiju koja bi bila impresivna za svakog umetnika. Pharrell Williams mu je mentor, a među saradnicima se nalaze Wyclef Jean, OAR, Matisyahu, T-Pain i Gym Class Heroes!

Njegovi spotovi već imaju preko 12 miliona pregleda na YouTube servisu. Mladi umetnik je, sa punim pravom, izabran za MTV Push izvođača i u martu će se predstaviti gledaocima pesmom „Liar Liar“ koju izvodi sa Pharellom Williamsom.

Cris je rođen u kubanskoj porodici u Majamiju na Floridi. Sa pet godina je tražio od roditelja gitaru jer je želeo da nauči da svira muziku iz filma o Džejms Bondu. U četrnaestoj godini Cris je napravio prve snimke u studiju. Postao je muzičar na koga je uticalo šarenilo Kariba, staro i novo, američka muzika i njegovo kubansko poreklo. Sasvim slučajno Crisove demo snimke je čuo i Pharell Williams i bio je impresioniran njegovim talenatom koji je tada još uvek bio sirov i neuglađen. Tri godine kasnije, Cris i Pharell su se ponovo sreli, ali ovaj put Pharell je rekao: "On se samo zagreva, ali ovo dete je budućnost."

2011. godine Cris je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor. Objavio je seriju video spotova i ubrzo je postao popularan na blogovima. Najuspešnija mu je bila obrada Wiz Khalifinog hita "Black and Yellow" koja je u prvoj nedelji imala 100.000 pregleda.

Komunikacija između Crisa i njegovih fanova raste neverovatnom brzinom što dovodi do odličnog prijema EP-a „Foreword“ i prvog singla "Good Girls“ koji je Crisu doneo širu publiku i saradnju sa Wyclef Jeanom. Njih dvojica su se sreli dok je Cris bio na turneji u Njujorku gde je promovisao svoje izdanje. Ubrzo zatim Wyclef postaje drugi Crisov mentor, a o zajedničkom radu kaže: “Saradnja sa Crisom je kao voda. Samo teče."

2012. izašao je Crisov mixtape, „Echo Boom“ koji je do sada preuzet više od 300.000 puta, a na kojem je sarađivao sa dugogodišnjim saradnicima PJ McGinnisom, Wyclefom, Pharrellom, Supa Dupesom i 88 Keisaom. Cris je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Mercury Records i reizdao je debi singl "Good Girls (Dont Grow On Trees)“ koju je napisao Pharrell, a producirao Wyclef Jean i gostuje Big Sean.

Ostavi
komentar

Povezano