Nova lica

25.03.2014.

Cris Cab: Ekskluzivni intervju Cris Cab
foto: www.universalmusic.rs
Cris Cab: Ekskluzivni intervju

"Reggae je za mene stvar instinkta"

Čak i ako još uvek niste čuli za njegovo ime sasvim smo sigurni da njegov hit „Liar Liar“ uveliko pevušite.

Cris Cab je momak čija čija je karijera krenula pre nekoliko godina kada je spletom neverovatnih okolnosti imao priliku da upozna trenutno najtraženijeg producenta na planeti Pharrella Williamsa. Komentari muzičkog mogula na demo snimke Crisa Caba, koji je tada bio tinejdžer, bili su laskavi a ostalo je - istorija. Ovog meseca, dodatni vetar u leđa dobio je od strane ljudi iz MTV-a koji su ga proglasili Push Artistom za mart a budući da njegovo debi izdanje izlazi za par nedelja, pitanje je dana kada će karijera ovog momka eksplodirati.

Upoznajte ga na vreme kroz inervju koji je dao ekskluzivno za naš portal:

MjuzNews: U proteklik par meseci dogodilo ti se mnogo sjajnih stvari, o kojima mnogi mogu samo da maštaju: singl „Liar Liar“ je postao planetarni hit, tvoja karijera je u usponu a i album je na putu. Reci nam, da li si srećan?

Cris: Veoma sam srećan. Bavim se muzikom, dosta putujem, upoznajem divne ljude i presrećan sam što sam uspeo da završim album.

MjuzNews: Veoma si mlad ali je tvoja muzika zapanjujuće zrela. Reci nam nešto o ranim uticajima i putu koji si prošao da bi došao do svog zvuka?

Cris: Imam 21 godinu a rodio sam se i odrastao u Majamiju, na Floridi. Međutim, moji roditelji su sa Kube a ja sam tokom detinjstva provodio mnogo vremena na Bahamima. Tu sam otkrio reggae. Reggae je zapravo prvi zvuk sa kojim sam se, kao dete, sreo. Sećam se da, tako mlad, nisam uvek baš najbolje razumeo tekstove ali sam odlično osećao tu muziku, pozitivnost i ljubav. Za mene, reggae je kao instint; uvek je tu... čak i kad snimim pesmu koja nije reggae, držim se tog koncepta i filozofije.

MjuzNews: Već godinama unazad sarađuješ sa Pharrellom. To je san mnogih koji se tebi ostvario. Verujem da te ovo svi pitaju ali ispričaj nam, kako je došlo do saradnje?

Cris: Kada se to dogodilo ja sam imao svega 14 ili 15 godina i snimao sam muziku u svojoj sobi. Pharrell je tada došao u Majami i ja sam imao sreću da sam imao prijatelja koji je imao prijatelja koji ga je poznavao... Taj čovek je čuo za mene kao mladog momka koji snima interesantnu muziku, došao je kod mene kući, ja sam mu pustio neke snimke i on mi je rekao da se ne razume baš najbolje u muziku ali da bi želeo da me predstavi svom prijatelju, Pharrellu. Rekao mi je da sam veoma mlad i da misli da će Pharrell možda moći da mi pomogne da nađem svoj put. I tako sam otišao u studio da se sretnem sa njim... Kada sam ga prvi put video, on je sedeo u studiu, sećam se da je bilo veoma mračno, i puštao je neku predivnu muziku. On je čovek koji veoma brzo učini da se u njegovom društvu odećate prijatno. Dobio sam priliku da mu pustim demo koji sam snimio u svojoj sobi i na kom su bile tri pesme i on je zaista uživao u mojoj muzici. Naravno, rekao mi je da imam mnogo toga još da naučim kao i da sam veoma mlad ali da je to što je čuo zaista dobro. Rekao mi je da je, ukoliko želim time da se bavim, najvažnije da se fokusiram na muziku; da mu je jasno da sam u godinama kada ću želiti da idem na žurke, da se zabavljam i da putujem ali da je za uspeh neophodna posvećenost. Tada sam shvatio da je muzika zaista nešto o čemu ja konstantno razmišljam i nešto čime bih želeo da se bavim.

MjuzNews: To je zaista neverovatna priča, hvala što si je podelio sa nama... Pored toga što ti je savetovao da se fokusiraš na muziku, šta je najbolji savet koji si dobio od njega?

Cris: Mnogo sam naučio od njega. Pored toga što je sjajan kao učitelj muzike, Pharrell je neko na koga je dobro ugledati se. Veoma je skroman, direktan i cool. U tom smislu jedan od najvažnijih saveta koje mi je dao jeste da poštujem sve ljude oko sebe.

MjuzNews: Tvoj prvi album „Where I Belong“ izlazi uskoro. Kako bi ga najavio u par reči?

Cris: To je album koji govori o otkrivanju sebe. Mislim da sadrži po nešto za svakoga jer se radi o kombinaciji različitih stilova.

MjuzNews: Verujem da slobodnog vremena imaš veoma malo ali kada ga imaš, kako ga provodiš?

Cris: Volim da svoje slobodno vreme provodim u vodi (smeh) tako da često idem na plažu, plivam, ronim, jedrim... Pored toga veoma volim da gledam filmove svih žanrova i nadam se da ću jednog dana imati priliku da napišem scenario za neki film. To mi je velika želja.

MjuzNews: Da li ćeš uskoro doći u Srbiju?

Cris: Nadam se! U poslednje vreme provodim dosta vremena na toj strani sveta i nadam se da ću vas ubrzo posetiti.

Ostavi
komentar