Nova lica

24.05.2018.

Baba Stiltz je ono što tražimo
foto: Youtube screenshot
Baba Stiltz je ono što tražimo

Upoznajte producenta budućnosti

Ovaj EP je kolekcija pesama snimljenih tokom prethodnih par godina“ izjavio je Baba Stiltz i dodao: „Sve one predstavljaju nešto kroz šta sam prošao, svakodnevne stvari, putovanja, žurke, upoznavanje ljudi, zaljubljivanje, čestu usamljenost itd. Sam naslov predstavlja to što i kaže, vreme za šou. Sve je vreme za šou, počevši od samih priprema, svakodnevnog putovanja, pritiska, stresa i uzbuđenja.“
 
Baba Stiltz se muzikom bavi od ranog detinjstva, a svoju prvu pesmu je napisao u obdaništu. Večinu kasnijeg detinjstva i tinejdžerskih dana je proveo baveći se baletom što je kod njega formiralo samodisciplinu u bavljenju muzikom. Muzika kojom se ovaj umetnik bavi je u osnovi house ali to radi na jedinstven način budući da se u svakoj pesmi mogu naći uticaji više žanrova.
 
Baba Stiltz će održati svoj prvi live nastup van Štokholma u Londonu 27. juna u najvećem evropskom kazinu Aspers Stratford nakon čega će nastaviti sa DJ turnejom.
 
EP pred nama predstavlja njegovo prvo izdanje za XL Recordings što je neverovatan potez ove kuće, imajući u vidu njenu veličinu i činjenicu da ovaj mladić ne pravi na prvo slušanje prijemčiv zvuk. Ova izdavačka kuća u poslednje vreme sve više rizikuje, a mi im ne možemo na tome dovoljno zahvaliti. 
 
Ovaj šveđanin je autentičan i sasvim svež i sigurni smo da predstavlja novu generaciju muzičara koji će nas naterati da preispitamo podele muzičkih žanrova. 
 
Ostavi
komentar

Povezano