Naša preporuka

27.02.2019.

Zaljubljeni smo u to koliko su zaljubljeni Zala i Gašpar
foto: Youtube screenshot
Zaljubljeni smo u to koliko su zaljubljeni Zala i Gašpar

Mladi par koji predstavlja Sloveniju na Evroviziji

Zala Kralj i Gašper Šantl prihvatili su veliki izazov da nastupe na takmičenju EMA 2019 u Sloveniji, čime su zaokružili poseban period svog života - svoje prve, ali vrlo značajne korake u muzičkoj industriji. Za tu posebnu priliku pripremili su EP sa jednostavnim naslovom Štiri (Četiri). Nakon pobede koju su odneli, ovaj mladi duo će svoju državu predstaviti na ovogodišnjoj Evroviziji u Izraelu.
 
Ono što ovo dvoje umetnika svakako deli od ostatka scene jeste njihov imidž. Iako mladi, devetnaestogodišnja Zala i dvadesetdvogodišnji Gašper već imaju istančan muzički ukus i pravac, kao i viziju koju grade od 2017. godine kada su počeli da rade zajedno. Sa njihovom izvedbom i estetikom trebalo bi se upoznati, budući da u muzičku industriju regiona uveliko unose svežinu, a još jedan značajan podatak jeste i da ovaj par sam piše i producira svoju muziku.
 
Štiri obuhvata četiri pesme i opisuje iskustvo Zale i Gašpera u njihovom sanjivom stilu. Glavna tema njihovih pesama pitanja i odgovori o životu i ljubavi. Oni su inspirisani i vođeni poverenjem, kako međusobnim, tako i u svoj rad. Poručuju da je važno da se okružimo ljudima kojima verujemo i koji nas podržavaju i razumeju, ali i da ostanemo verni sebi - čak i kada, na prvi pogled, ne vidimo zvezde. Osim pobedničke Sebi, ovaj EP obuhvata i tri singla – Valovi, Baloni i posebno zarazni S teboi.
 
Mladi par izdao je svoj prvi singl Valovi u septembru pretprošle godine. Pesma je ubrzo postala popularna na radio stanicama i među slušaocima, a dobila je i slovenačku godišnju muzičku nagradu Zlata piščal za najbolju pesmu 2017. Njihov drugi singl Baloni objavljen je u februaru 2018. godine, a na jesen je usledio S teboi. Poslednja pesma EP-a Sebi sadrži sve njihove zaštitne znakove: Gašperov nežni elektronski pop, Zalin mekani glas i poruku koja je od suštinskog značaja za njihovo muzičko kreiranje.
 
Bude nam nostalgiju za bendom inje, ali i podsećaju na najbolje od the xx. 
 
Ostavi
komentar

Povezano