Naša preporuka

24.08.2015.

Velika šansa za mlade muzičare The Best Musical Mind
foto: Vizual
Velika šansa za mlade muzičare

Multikultivator raspisao konkurs za najbolji muzički um

Organizacija „Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ raspisala je konkurs „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um), prvo takmičenje u regionu iz oblasti savremene muzike.

Konkurs je namenjen motivisanim, talentovanim muzičarima, a nastao je sa ciljem da istraži šta kreiraju mladi autori, da ih poveže i ohrabri, pružajući im neophodnu edukaciju i platformu za dalje stvaranje i usavršavanje.

Konkurs je namenjen mladima iz celog sveta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen je tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umetnički i izvođački nivo učesnika granica.

Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocenjivati stručni žiri u sledećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.

Odabrani finalisti će nastupiti na završnom događaju koji će se održati krajem novembra u Beogradu, Srbija, na kome će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

Organizatori su pripremili vredne nagrade za najbolje učesnike, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru letnjeg programa koji organizuje vodeća svetska institucija za studije savremene muzike – „Berklee College of Music“ u Bostonu i Valensiji. Druga nagrada je jednonedeljni program “Musica Brasileira & Jazz“ prestižne obrazovne institucije „Conservatorio Souza Lima iz Sao Paola”, dok će trećeplasirani pohađati letnji kamp u Beogradu u okviru projekta Multiverzitet.

Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – ceo album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra 2015. a formular za prijavljivanje, kao i svi detalji u vezi sa takmičenjem se mogu pronaći na sajtu „Multikultivatora” OVDE.

Ostavi
komentar