Naša preporuka

21.01.2016.

Večeras (četvrtak 21.1.) omaž Bowieu u Peronu David Bowie
foto: Detalj iz spota, YouTube screenshot
Večeras (četvrtak 21.1.) omaž Bowieu u Peronu

David Bowie je umro 10. januara u svom domu u 69. godini života. Brojni albumi, kompilacije i filmovi koje ostavio iza sebe, kao i moć da na kontroverzan način uvek sve izbaci iz socijalne i stilske ravnoteže, zauvek su ga zlatnim slovima ispisali u istoriji pop kulture.

Bowie se na scenu probio još daleke 1969. pesmom "Space oddity", a njegovo najčuvenije izdanje je "The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars", konceptualni album u kom je opisao doživaljaje vanzemaljca koji dolazi na zemlju i postaje superzvezda, ali ga na kraju ubijaju sopstveni fanovi.

Večeras (četvrtak 21. januar) u klubu Peron (Braće Krsmanović 12, Savamala), biće održan omaž ovoj pop & rok ikoni za kojom fanovi širom sveta u neverici tuguju.

Ovom prilikom, prisutni će u režiji dua "Rock 'n' roll evakuacija" slušati hitovi iz svih perioda karijere slavnog muzičara. A kako je Bowie imao i dosta projekata na kojima je sarađivao sa kolegama, vrteće se i Iggy Pop, Placebo, Pixies, Roxy Music i mnogi drugi koji su kroz karijeru imali prilike da rade zajedno sa ovim velikanom.

Provod u Peronu sa nastavlja i narednih dana, pošto će u petak za pultom biti Uroš Milovanović, muzički novinar STB, dok je subotu Ognjen Krstić.

Večeras sve počinje u 23h a za FB event kliknite OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano