Naša preporuka

30.09.2014.

Vatra: Intervju povodom nominacije za MTV Best Adria Act Vatra
foto: Official FaceBook page - Profile photo
Vatra: Intervju povodom nominacije za MTV Best Adria Act

"Nominacija je došla kao rođendanski poklon povodom 15 godina rada"

Zagrebački sastav Vatra je jedan od 5 nominovanih bendova za ovogodišnji MTV Best Adria Act.

Glasanje traje sve do 22.  oktobra i odvija se na mtvema.com. Za jednog izvođača može da se glasa više puta i samo od glasova publike zavisi ko će pobediti. Nakon što glasanje u ovoj fazi bude okončano, dobitnik priznanja za najboljeg regionalnog izvođača nastavlja svoju borbu za MTV Worldwide Act nagradu!

Ovih dana smo pričali sa svim nominovanim bendovima a da stvar bude zabavnija, svima smo postavljali ista pitanja. Evo šta je rekla ekipa iz grupe

VatraMjuzNews: Koliko vam znači nominacija za MTV Best Adria Act?

Vatra: Lijepo je dobiti potvrdu za minuli rad. Već je i sama nominacija od strane MTV-ja velika stvar, pa i ako ne odemo u Glasgow, drago nam je što nominacija dolazi baš ove godine  kada slavimo 15. rođendan benda. Možemo reći kako je ova nominacija rođendanski poklon, pa se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u njegovu pakiranju.

MjuzNews: Šta biste poručili ostalim nominovanim bendovima?

Vatra: U narednom periodu, do objave pobjednika, svima nam je dopušteno sanjarenje, pa u tom smislu želim svima poručiti; uživajte u trenutku!

MjuzNews: Zašto publika treba da glasa baš za vas - ubedite ih u jednoj rečenici?

Vatra: Glazba bi trebala biti lišena takmičarskog duha. Ljudi  bi se uz glazbu trebali veseliti ili plakati, a ne zbrajati i oduzimati. Tako će sigurno biti i kod odabira njihova favorita, glas će dati onome tko im se pjesmom  uvukao pod kožu, ušuljao u dušu i ostavio neki trag. U tom kontekstu; glasujte kako vam srce kaže!

MjuzNews: Šta je prvo što ćete uraditi ako baš vi osvojite ovu prestižnu nagradu?

Vatra:Pošto smo mi Slavonci, sve dobro i loše zalijemo šljivovicom. Šalim se naravno. Bili bismo iznimno počašćeni,ali i sama nominacija lijepo je priznanje i poklon za petnaesti rođendan Vatre, koji proslavljamo baš ove godine.

MjuzNews: Da možete da nominujete nekoga ko ove godine nije nominovan, ko bi to bio i zašto?

Vatra: Rado bi nominirali sve bendove, pošto  ulaganje  vremena, živaca i na kraju krajeva svog novca u promicanje urbane glazbe na ovim prostorima uistinu zaslužuje svu podršku.


MjuzNews: Šta regionalnoj sceni fali a čega ima na pretek?

Vatra: Fali joj manje zatvorenih vrata od strane medija. Činjenica je da je glazbena scena puno pametnija i zdravija od političke, a sa naslovnica tiska, TV ekrana i internetskih portala  svakodnevno nam se rugaju i belje ružne političke njuške.

MjuzNews: Šta ste oduvek želeli da kažete ali vas ni jedan novinar do sada nije pitao?

Vatra: Prodajem stan na zagrebačkoj Trešnjevci, papiri uredni, javite se direktno meni, pošto agencije uzimaju proviziju (smeh).

Ostavi
komentar

Povezano