Naša preporuka

29.09.2014.

Vanja i Armin: Intervju povodom izlaska duetskog singla Armin Malikić i Vanja Mišić
foto: PR Photo
Vanja i Armin: Intervju povodom izlaska duetskog singla

"Ideja za duet je nastala iz šale"

Vanja Mišić i Armin Malikić su prošle nedelje izbacili singl „Od magle i sna“. Ovim povodom smo malo proćaskali sa njima i saznali kako je do ove saradnje došlo, šta su im planovi i još mnogo toga...

MjuzNews: Recite nam nešto o duetskom singlu koji ste upravo izbacili? Čija je bila inicijativa, ko je napisao tekst i muziku i kako je proteklo snimanje?

Armin: Ideja za duet je nastala iz šale, prije par mjeseci smo pričali kako bi bilo dobro da uradimo duet, a onda smo ga na kraju i snimili... Predložio sam Vanji da snimimo jednu stvar koju sam imao snimljenu na svom mobitelu i ona je pristala... Tekst sam napisao ja, a muziku smo skupa radili.

Vanja:  Ja sam dobila želju da sarađujem s Arminom onog momenta kad sam čula kako pjeva. Ideja se konkretno javila u Skoplju, nakon čega mi je Armin poslao otpjevanu melodiju sa tekstom. Sjela sam za klavir i napisala muziku na to. Tako je počelo. Zaista smo uživali snimajući je, iako je na momente bilo teško. Mislim da smo nakon ove saradnje dosta toga naučili.

MjuzNews: Oboje ste u X Factoru učestvovali kao deo benda, a sada se pripremate da započnete solo karijere. Šta su, po vama, prednosti i mane jednog i drugog i šta vama više leži - rad u grupi ili solistička karijera?

Vanja: Rad u bendu je zaista nosio jednu dozu neizvjesnosti. Na počeku je bilo čudno, i na momente teško pomiriti te različitosti ali smo vremenom uspjele. Zajedno smo disale na svakom nastupu i to je ono što je bilo sjajno. Takođe, tremu smo dijelile na četiri dijela. Ono što je mana rada u grupi je to što ne mogu svi ponaosob da pokažu koliko mogu, a to se dešavalo zbog izbora pjesama. Nisu svima sve pjesme odgovarale jer smo različite, a pred Kristinom je bio težak posao da izabere pjesme koje ćemo nas četiri, kao cjelina, izvoditi najbolje. Rad u grupi je dosta zahtjevniji jer ako jedna ne radi nešto dobro, ni ove tri ostale više ne zvuče kako treba. Više volim da sam solista jer sam tad na svom muzičkom terenu i sve je u tom momentu prilagođeno mom vokalu. Tada mogu potpuno da prenesem pubilici ono što sam ja zapravo iznutra.

Armin: Ja nekako volim da uživam u poslu dok radim i da imam kreativnu slobodu pa mi ovo nekako više odgovara, ali i u bendu je bilo dosta lijepo zbog zabavnih trenutaka i dobrog druženja.

MjuzNews: Prošlo je već 6 meseci od kako je završen prvi regionalni X Factor u kom ste oboje dogurali do samog kraja. Kako sada, sa ove distance posmatrate to iskustvo i da li biste, da možete, sve ponovo uradili isto?

Vanja: Trebalo je dosta vremena da se slegne ta X Factor prašina i nakon svega, da mogu vratiti vrijeme, ponovo bih se prijavila. X Factor je donio mnogo lijepe muzike, iskustva, armiju fanova, divne ljude i prijateljstva koja će trajati.

Armin: Nekako mislim da se sve dešava s nekim razlogom pa ne smatram da je prijavljivanje na šou bio loš potez... Bilo je to veliko iskustvo za sve nas koji smo se prvi put susreli s takvim načinom života i definitivno dobra škola.

MjuzNews: Kroz X Factor smo vas čuli u raznim "ulogama" jer ste kroz takmičenje morali da se oprobate u najrazličitijim žanrovima. Koliko je teško nakon takvog jednog iskustva naći svoj ton i svoj potpis?

Vanja: Priželjkivala sam izazove žanrovske vrste jer me zanimalo kako ću se snaći. Mogu reći da stojim iza svakog svog nastupa na X Factoru. Nije mi bilo teško da ostavim svoj potpis na te pjesme, jer na svaku pjesmu nalijepim svoju emociju kad je izvodim.

Armin: Trudio sam se da na svakoj mojoj izvedbi uradim nešto svoje, nisam volio da kopiram izvođače... Generalno smatram da se čovjek uvijek može naći u nečemu novom i skloni se od monotonije.

MjuzNews: Koliko vam je značila saradnja sa Kristinom Kovač i da li je komentarisala singl koji ste izbacili?

Vanja: Od Kristine sam dosta naučila i drago mi je da sam sarađivala sa njom. Singl nije još komentarisala, ali očekujemo komentar (smeh).

MjuzNews: Oboje spremate solo albume - kad da ih očekujemo?

Vanja: Ono što mogu da obećam je da nastavljam da snimam. Nisam sigurna da li će to biti u formi albuma, ali do kraja godine ću sigurno izbaciti još jedan singl.

Armin: Trudiću se da se to desi što prije, imam veliku želju za radom i jedva čekam snimanje nove pjesme.

 

Ostavi
komentar