Naša preporuka

25.01.2019.

Vampire Weekend su jedino što je sad važno
foto: Youtube screenshot
Vampire Weekend su jedino što je sad važno

Konačno su stigle nove pesme

Vampire Weekend su američki bend nastao 2006. godine u Njujorku. Vodi ga Ezra Koenig, a Rostam Batmanglij je tu od osnivanja, iako je u ovoj novoj eri samo dopisni član.  
 
Prvim albumom Vampire Weekend i singlovima Mansard Roof, A-Punk, Oxford Comma, Cape Cod Kwassa Kwassa i The Kids Don't Stand a Chance zbunili su i time oduševili kritiku. Njihovi uticaji su očigledni, ali toliko široki i pametno upotrebljeni da ih je nepotrebno spominjati. Vampire Weekend jedan su od najautentičnijih bendova danas, a svakako ulaze u knjige kao jedan od najvažnijih. 
 
Album Contra iz 2010te je imao i komercijalni uspeh, dok je treći Modern Vampires of the City doneo i Grammy nagradu. 
 
Šest godina se čekalo na novu muziku benda Vampire Weekend, iako je Ezra u tom periodu nastavio da oblikuje pop kulturu sarađujući sa najvećim muzičarima kao što su Beyonce ili Kanye. Napravio je uspešnu animiranu seriju Neo Yokio za Netflix, dobio dete sa glumicom Rashidom Jones, pravio muziku za filmove, ali i pokrenuo kult kroz emisiju na onlanj radio stanici Beats 1. 
 
Vampire Weekend sada su deo Columbia Records i za proleće najavili su album Father of the Bride
 
Juče su Vampire Weekend pustili dve nove kompozicije koje će se naći na budućem, četvrtom studijskom albumu benda na kojem će ih ukupno biti osamnaest.
 
Naslov Father of the Bride je višeslojan i odražava ključnu prirodu muzike benda - a to je da njihove pesme lako nalaze svoje mesto na raznim playlistama, bilo da je to muzika za auto, neka popularna serija, soundtrack nekog filma, a da pri tome, ipak, sadrže samo njima svojstvenu kompleksnost.
 
Pred nama su dve nove pesme o kojima doslovno nemamo dovoljno reči hvale. 
 
Harmony Hall je napisao Ezra Koenig a producirali su je Ariel Rechtshaid i Ezra, dok je dodatnu produkciji uradio Rostam.
 
2021 su napisali Ezra i Haruomi Hosono, a producirali su je Ariel i Ezra. Hasono je potpisan kao autor, iako je reč o semplu njegove kompozicije za robne kuće MUJI
 
U našem univerzumu, objavljivanje ovih pesama je jedino što je važno. Primetili smo hvalospeve kolega širom sveta i zapazili solidne brojke slušanja ovih pesama. Izvesno je da ne postižu dnevne rekorde kao Ariana, ali je sigurno da će im uticaj biti dugovečniji. 
 
 
Ostavi
komentar