Naša preporuka

07.03.2014.

Upoznajte Pavela i zaljubite se u(z) hit "Čuvaj me" Antonia i Aljoša
foto: PR Photo (FB)
Upoznajte Pavela i zaljubite se u(z) hit "Čuvaj me"

Ekskluzivni intervju

Najbolji povod za razgovor je fenomenalna stvar koja vam danima ne izlazi iz glave (a koju, ako još niste, možete čuti na kraju teksta):

MjuzNews: Za vašu fenomenalnu novu pesmu „Čuvaj me“, koja je na samom vrhu HR TOP lista, sam čula da ti se ta melodija već godinama vrtela po glavi. Kaži nam malo opširnije o toj priči...

Pavel: Hvala na komlimentima! Ma da, često se događa sa pjesmama da su zapravo spoj nekoliko ideja koje duže vrijeme fermentiraju... Melodiju refrena i melodiju uvoda i violine sam imao nekih par godina a tek sam nedavno nadopisao strofe. Zato svima koji pišu pjesme uvijek govorim da ništa ne bacaju, jer se uvijek neki stari lajtmotiv koji nije funkcionirao, odjednom sjajno uklopi u novu priču.

MjuzNews: Pavel postoji već duže vreme sa tobom na čelu i ako ne grešim iza sebe imate dva albuma. Nedavno je u bend došla i jedna dama. Da li to znači da ćeš joj sasvim ustupiti mikrofon i ispričaj kako je došlo do proširenja članstva?

Pavel: Antonia je došla u bend kad sam shvatio da nam nužno treba ženski vokal, obzirom da smo i na prva dva albuma imali par dueta i dominantne ženske backove. Kad je došla bilo je vrlo jednostavno pisati pjesme i za ženski i muški vokal, pa tako na novom albumu ima prilično Antonie.

MjuzNews: Treći album je na putu, kakav zvuk možemo očekivati?

Pavel: Manje je ciničan od drugog, tamo je bilo par ironizirajućih, onako namćorastih pjesama jer sam eto bio u takvoj, mrgudnoj, fazi, ovaj je nježan i čini mi se drugačiji. Ima i jedan instrumental „Jasmina sanja u tehnikoloru“, ima saksofona, dugo sam želio sax na albumu, ima syntheva malo smo slušali Tangerine Dream, al sve su to uglavnom pop šansone.

MjuzNews: Kako komentarišeš stanje na regionalnoj muzičkoj sceni?

Pavel:  Ima nekoliko dobrih bendova, sviđa mi se najviše ovaj americana kantautorski pokret, od Stray Dogga do Irene Žilić. Volio bih doduše da malo više pišu na materinjem jeziku... imam dojam da se skrivaju iza engleskog, jer on pruža filter u smislu da te ne ogoljuje sasvim, stvara barijeru između tebe i slušatelja, jer niti mi ne obraćamo onda toliko pažnje na riječi kao slušatelji, niti se autori previše brinu oko stihova, jer kao eto, na engleskom pjevaš, pa onda skoro sve prolazi.

MjuzNews: Koliko pratiš srpsku scenu i da li ti je neki bend ili muzičar zapao za oko tj. uho?

Pavel: Evo spomenuo sam prije Stray Dogg, Rebel star su mi dobri, naravno Balašević i Bajaga su stupovi kauntatorske muzike i stoga nezaobilazni.

MjuzNews: Da li planirate svirku u Beogradu u neko dogledno vreme?

Pavel: Jako bih volio doći u Srbiju, nadam se da će nas imat tamo ko za primit, nadam se već na jesen.

Ostavi
komentar

Povezano