Naša preporuka

24.02.2014.

Una Saga Serbica i u Novom Sadu 23. marta Solisti Bojana Žegarac i Igor Pastor, Una Saga Serbica
foto: Nikola Nikolić
Una Saga Serbica i u Novom Sadu 23. marta

"Igre i zvuci Balkana"

Nakon fantastične premijere u Beogradskom Sava Centru krajem oktobra prošle godine, plesna trupa Una Saga Serbica održaće 23. marta u 20h  koncert u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Radi se plesnom, muzičko-vizuelnom spektaklu „Igre i zvuci Balkana” koji je baziran na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelnoj estetici sa ciljem da oživi, neguje i promoviše autentično nasleđe narodnih igara iz različitih delova Balkana.

U cilju podizanja kulturne svesti u zemlji i poboljšanja položaja naše kulture u svetu, autori projekta primenjuju modernu vizuelnu tehnologiju u svrhu predstavljanja tradicionalnog etno identiteta Balkana, želeći da pokažu da ovde ima mnogo mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi koji su spremni da na jedinstven i moderan način predstave naše kulturno nasleđe.

Trupa Una Saga Serbica broji 49 igrača među kojima su i plesači Narodnog pozorišta, baletske škole "Lujo Davičo", kao i brojnih svetski priznatih plesnih škola. Ovaj projekat sa prvacima nacionalnog baleta Bojanom Žegarac, Sanjom Ninković, Milanom Rusom i Igorom Pastorom kao solistima, ostaće trajna vrednost u domenu kulture Republike Srbije.

Reditelj projekta je Boško Đorđević, kompozitor Slobodan Marković, dok se kao koreografi potpisuju Ana Krstić, Elena Gromilić, Mirko Knežević, Svetozar Krstić i Nebojša Gromilić. Kostime rade Irena Belojica i Ivana Vasić, dok je Vojkan Gostiljac zadužen za dizajn svetla i specijalne efekate, Dušan Jovović za 3D animacije i mapiranje prostora, a Vojislav Đorđević je 3D animator.

Ukoliko želite da pročitate intervju koji nam je kompozitor Slobodan Marković dao neposredno pred nastup u Sava Centru, kliknite OVDE.

Ostavi
komentar