Naša preporuka

17.12.2013.

"Tribute to Lala" danas (17.12.) u DOB-u Lala Kovačev
foto: Ivan Grlić
"Tribute to Lala" danas (17.12.) u DOB-u

Koncert posvećen bubnjaru Lali Kovačevu

U utorak, 17. decembra, u Domu omladine Beograda biće održano multimedijalno veče – koncert „Tribute to Lala“ povodom smrti bubnjara Lale Kovačeva, u izvođenju Serbian Jazz, Бре! Ovo veče je posvećeno i izdavanju duplog CD-a „Balkanski džez Lale Kovačeva“, pa ćemo čuti neke od numera iz velikog Kovačevljevog opusa, koje će izvesti brojni muzičari koji su sarađivali s njim.

Serbian Jazz, Бре! je multimedijalni projekat fotografa Ivana Grlića koji ima ulogu VJ-a (Visual Art), a koga još čine muzičari Filip Krumes, Aleksandar Jovanović Šljuka, Marko Fabry, Aleksandar Cvetković i Uroš Šećerev. Kombinacija različitih muzičkih elemenata, eksperimentalni izraz i autentičan pristup izvođenju originalnih numera su ono po čemu je Serbian Jazz, Бре! postao prepoznatljiv tokom godinu dana postojanja!

Lala Kovačev je bio najmlađi član Džez orkestra RTB-a na vrhuncu njegove slave, i tokom svoje karijere svirao je po mnogim mestima Evrope, Amerike i Afrike. Tokom sedamdesetih godina sa Duškom Gojkovićem je osnovaо Trumpets and Rhythm Unit, koja je bila sastavljena od zvezda jugoslovenkog džeza iz različitih RTV centara, a svoje životno delo „Balkan Impressions“, koje je ušlo u antologiju YU jazz-a, je napisao tokom boravka u nemačkoj bolnici!

Koncert u sali „Amerikana“ počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 100 dinara

Ostavi
komentar

Povezano