Naša preporuka

27.08.2013.

Stromae "Formidable" Stromae
foto: Youtube screenshot
Stromae "Formidable"

Nešto zaista prelepo

„Formidable“ ili „Prelepo“ je najnoviji singl momka čije je pravo ime Paul Van Haver ali koji je daleko bolje poznat pod umetničkim imenom Stromae. On živi u Briselu (Belgija), trenutno ima 28 godina a muzikom se ozbiljno bavi još od 2005. godine. Njegov zvuk je uglavnom elektronika sa new beat-om, ponekad hip-hopom i house-om. Proboj je našravio sa pesmom „Alors on danse“ koja je izašla 2010. i sa kojom je u mnogim zemljama dospeo na prvo mesto top lista.

Kao i mnogi drugi i Stromae je karijeru počeo u bendu koji je osnovao sa 18 godina i koji se zvao „Suspicion“. Školovao se na muzičkoj akademiji gde je naučio da svira bubnjeve a danas svira i klavijature.

Do sada je izbacio 2 albuma od čega drugi, „Racine Carree“ 16. avgusta ove godine. Drugi singl sa ovog izdanja je „Formidable“ a Stromae je izjavio da je pesma inspirisana numerom „L’ivrogne“ Mr. Jacquesa Brela iz 1961. godine. Video za ovu pesmu izašao je 22. maja i prikazuje tobož’ pijanog Stromaea kako tumara metro stanicom u Briselu dok ga slučajni prolaznici začuđeno posmatraju. Pesma govori o pijanom čoveku koji se razišao od svoje devojke. Mi kažemo – formidable! A vi?

Ostavi
komentar

Povezano