Naša preporuka

24.09.2016.

Sasvim drugačiji Dirty Projectors Dirty Projectors
foto: Youtube screenshot
Sasvim drugačiji Dirty Projectors

Prva pesma nakon četiri godine

Bend Dirty Projectors uživa određeni ugled među onima koji slušaju indie ili nešto alternativniji zvuk. Oni su haotični i ponekad bučni, ali veoma trenutni i puni ideja koje, čini se, nekada ne mogu da ukrote, najčešće na radost vernih fanova.

Interesantno je da ih kritika objašnjava poređujući ih koliko sa Beyonce, toliko sa Frankom Zappom. Prošlo je četiri godine od albuma Swing Lo Magellan i sada su konačno objavili novu pesmu. 

Ovaj eksperimentalni sastav predvodi David Longstreth, a pored njega je u bendu i Olga Bell. Nju posebno pominjemo jer smo imali priliku da je, u pauzi rada benda Dirty Projectors, vidimo u Beogradu tokom Resonate festivala. 

Vratimo se novoj pesmi Keep Your Name. Nećemo pokušavati da razlučimo uticaje i žanrovsku pripadnost, ali vam reći da ovde u našoj redakciji davno bolju nismo čuli. Ono što ćemo vam predočiti da je iz benda izašla Amber Coffman koja je gitaristinja i prateći vokal. Ona i David su i bili u romantičnoj vezi. Nova pesma izgleda da je njoj posvećena, te objašnjava intenzitet. Tip je izgubio devojku i najbližeg saradnika u isto vreme.

Spot je tek priča za sebe! Od krupnih kadrova pevača, preko lomljenja instrumenata, do zida sa slikama Joni Mitchell, Missy Elliott i Bethoven
Ima nešto više od tri meseca do kraja godine, ali ovaj spot bi mogao biti najbolji iz 2016te!

 

Ostavi
komentar

Povezano