Naša preporuka

13.05.2016.

Sally je otišla, ali ne od sebe Sally Shapiro
foto: Marko Vuleta-Đukanov
Sally je otišla, ali ne od sebe

Prenosimo vam kolumnu Vojkana Bećira za Digster

"Ne treba koristiti prilike samo zato što one postoje. To je filozofija kojom se vodi Sally. Ona je soundtrack mojih najtežih raskida. Ona je eho moje anksioznosti, zbog propuštenog i nadolazećeg. Ona me ravna do pozicije u kojoj je sve paralelno sa mnom. Sally nije stvarna, ali je nešto za šta uvek mogu da se uhvatim. Oni su moja omiljena livada u zvezdanom kosmosu. Posebno interesantni jer je obrnuto proporcionalno to koliko ih volim i koliko o njima znam.

Na žurci u Šefildu, 1994. godine, Róisín Murphy prišla je Marku Brydonu i pitala ga “Do you like my tight sweater?”. Smuvali su se, oformili Moloko i postali globalno uspešni albumom koji su imenovali upravo tim upadom. O Róisín znam toliko toga. Neke stvari mi je letos sama pričala. Što je više upoznajem, sve je bolje razumem i sve mi je draža.

Johan Agebjörn i Sally Shapiro našli su se nekada, negde. Neko je nekome nešto rekao. Možda je neko pognuo glavu. Možda joj je trebao džemper. Ne znam da li su se poljubili odmah, ne znam da li su se poljubili ikada. Jedno je sigurno, u nekom trenutku su se upustili u disco romansu.

Sally Shapiro, zapravo je ime muzičkog projekta koji je započet 2006. godine. Njegov pokretač je producent Johan Agebjörn i anonimna vokalistkinja koju kasnije oslovljavamo nazivom dua. Uzeli su žensko ime po ugledu na italo disco senzacije. Valerie Dore, recimo, naziv je iza kojeg je osamdesetih stajao veliki broj ljudi, ali je Monika Stucchi nastupala i u medijima se predstavljala kao solo izvođač pod tim imenom. Johanova odluka da se težište dua prebaci na vokalistkinju jedina je mana, ali ujedno i najmagičniji detalj u priči o ovom projektu koji ima svoj početak, a sada ima i svoj kraj."

Za nastavak kolumne Vojkana Bećira, kliknite OVDE.

 

Ostavi
komentar

Povezano