Naša preporuka

02.11.2018.

Sada je sigurno, Rosalía ima najbolji debi album godine
foto: Youtube screenshot
Sada je sigurno, Rosalía ima najbolji debi album godine

EL MAL QUERER

Proletos se pojavila pesmetina Malamente. Sve su šanse bile da tako nešto ne može da se ponovi, te da je Rosalia kometa, a ne prava nova zvezda. Neočekivani prodor njenog flamenka u mejnstrim takođe je najavljivao komercijalizaciju zvuka, te odstupanje od prvobitnih namera. Obazrivo se čekalo na album EL MAL QUERER, a on nije izneverio. 
 
Rosalia je glavna zvezda ovog izdanja, ali svakako lovorike idu i producentu koji radi pod imenom El Guincho, koji je i sam izdavao za dragu nam etiketu Young Turks (na kojoj su recimo The xx). 
 
Rosalía ima 26 godina i već smo vam pisali o njoj, a pisaćemo sigurno još mnogo. Milenijalsi su je prigrlili, a ona je iskoristila momentum i našla se u studiju sa ljudima kao što je Pharrell. Semplovala je Timbalanda i Justina, ali ne zvuči kako biste od nje očekivali u 2018. godini. Ona nije okrenuta kratkoročnom latino trendu pod koji potpadaju najveće zvezde današnjice, već interpretira tradicionalnu špansku muziku uz sve što moderne tehnologije nose. 
 
Nakon prvog singla dobili smo i Piensa en tu Mira. Oba su vizuelno imali jake uticaje zemlje iz koje dolazi, dok treći spot za Di mi Nombre pravi mali zaokret. Radio ga je je Henry Scholfield koji je radio i za Dua Lipu, sa koreografijom koju potpisuje Charm La'Donna. Za Rosaliu govore da je špansa Beyonce u nastajanju, a mi ne možemo biti srećniji zbog pažnje koju na sebe skreće. 
 
Koliko god veliki hajp bio, podvlačimo još jednom da Rosalía ne pravi kompromis po pitanju svog zvuka. Ona na albumu ima neverovatne goste koji ne umanjuju njen kredibilitet već ga umnožavanju. 
 
Semplovana je Cry Me a River, a pesmi Bagdad čuje se i Dečiji hor Barselone. Pesma je opisana kao liturnigija, a JT i Timbo su uredno potpisani kao autori. 
 
Manji govorni deo ima Rossy de Palma u čijem će se filmu Rosalía uskoro pojaviti. 
 
Pokojni eksperimentalni muzičar, čelista i pionir house i disco muzike, Arthur Russell semplovan je na baladi Maldicion
 
Jesús Bolá upravljao je velikim orkestrom za poslednji album Rosalíinog idola, Camerón de la Isla, a doprineo pesmi Reneido uz Simfonijski orkestar Bratislave
 
Reper C. Tangana potpisan je kao Antón Álvarez Alfaro, a pomogao je pisanju stihova za osam od jedanaest pesmama na albumu. 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano