Naša preporuka

06.02.2013.

Rodriguez, priča koja će vas potresti do temelja Rodriguez
foto: Youtube screenshot
Rodriguez, priča koja će vas potresti do temelja

Strahote show biznisa nasuprot neverovatnoj moći muzike i ljubavi

Da li ste ikada čuli za američkog muzičara iz '70, pod imenom Rodriguez?

Naravno da niste, ukoliko niste gledali dokumentarac "Searching for Sugar Man" kroz koji je svet napokon, nakon 40 godina neverovatne nepravde, čuo za ovog genija. 

U najkraćem, a i da vam ne kvarimo doživljaj ako odlučite da pogledate film, Rodriguez je rođen u Detroitu, gde i danas živi. Tokom 1970. i 1971. godine snimio je dva neverovatna dobra albuma "Cold Fact" i "Coming from Reality". Međutim, iako remek dela, njegove se ploče uopšte nisu prodavale u Americi i Rodriguez je izgubio ugovor sa svojom izdavačkom kućom i prestao da snima i da se profesionalno bavi muzikom.

U isto vreme, u Južnoj Africi, njegova muzika doživljava neverovatnu popularnost, njegove ploče su prodate u više od pola miliona primeraka a on postaje simbol borbe protiv aparthejda.

Fascinantno, on nikada nije saznao za svoju neverovatnu slavu - na drugom kontinentu već je najveći deo života proveo u siromaštvu radivši teške poslove i jedva spajajući kraj sa krajem. A onda je nekoliko ljudi, obožavalaca i novinara, odlučila da ga pronađe.

Apsolutno fascinantna priča o surovosti show biznisa, umetničoj sudbini i tome koliku moć muzika zapravo ima. OBAVEZNO pogledajte, nećete verovati.

Ostavi
komentar

Povezano