Naša preporuka

13.03.2013.

Raul Midon: apsolutni genije koji će vas oduševiti Raul Midon
foto: BitefArtCafe PR Photo
Raul Midon: apsolutni genije koji će vas oduševiti

Dolazi u Beograd

Iako „one man show“ ponekad koristimo u pežorativnom značenju jer taj opis uglavnom ne najavljuje bog zna kakvu zabavu ova percepcija će vam zauvek biti promenjena kad budete videli i  čuli čoveka koji nam uskoro dolazi u goste – Raula Midona.

Raul je iz Novog Meksika ali živi i radi u New Yorku gde je karijeru počeo pre tačno dvadeset godina. U njegovom slučaju je teško reći šta je primarno od njegovih brojnih talenata: pevanje, virtuozno sviranje (gitare), vokalno „imitiranje“ zvuka trube, komponovanje, pisanje tekstova...  Ali, Raul je krenuo relativno skromno, pevajući prateće vokale velikim zvezdama među kojima su: Shakira, Julio Iglesias, Riki Martin i Alejandro Sans.

Međutim, svo vreme Raul teži samostalnoj karijeri pa u rasponu od 1999. Do 2003. godine izbacuje dva albuma i jedan EP od čega je prvi album „Gracas la vida“ iz ’99 izašao za BMG Music a preostala dva je Midon izdao samostalno. To je bio samo početak. Od prilike 2004. godine, nakon velike turneje sa Shakirom kojoj je pevao back vokale, Raul donosi hrabru odluku da dalje nastavi kao solo umetnik. Ispostavilo se da razloga za brigu ili sumnju nije bilo... Nije prošlo mnogo vremena a niz događaja, od saradnje sa Arif Mardinom (producent nagrađen prestižnim Grammy-em) do pisanja numere za film Spike Leea, doveli su do izlaska prvog solo albuma pod nazivom „State of Mind“ koji je izašao za Manhattan Records i na kom su učestvovali Stevie Wonder i Jason Mraz. I ostalo je istorija...

Iste godine, mesec dana nakon izlaska albuma, Midon je gostovao kod čuvenog Davida Lattermana doživevši prave ovacije pristune publike i neskriveno oduševljenje svih prisutnoh što ga je dodatno lansiralo u sam vrh medijske pažnje. Od tada je izbacio jpš dva albuma i tri kompilacije, konstantno nastupa i radi na novim stvarima.

Ako bismo morali rečima da vam opišemo njegovu muziku, rekli bismo da se radi o kombinaciji jazz-a, funka, bluesa, R’n’B-a, flamenka i latina, a najbliže što nam pada na pamet je Kezia Jones. Ali, to je samo opis a ovog čoveka jednostavno morate čuti i osetiti snagu njegovog talenta i muzikalnosti. Nije da je to u ovom kontekstu važno, ali treba reći da je Raul od rođenja slep pa sve rečeno o njegovim uspesima i karijeri dobija još veću težinu. Dođite da ga čujemo i naučimo po nešto od njega i njegovog pozitivnog stava jer za život, kakav god da je, treba biti zahvalan a sve ostalo je samo State of Mind.

I na kraju, ono jabitnije – Raul Midon dolazi u Beograd! Njegov nastup zakazan je za četvrtak, 21. Mart u BitefArtCafeu . Karte u pretprodaji koštaju 1500 dinara i možete ih kupiti svakog dana od 19h do 22h u klubu BitefArtCafea. Požurite, ovaj nastup mnogi dugo čekaju!

Vidimo se!

Ostavi
komentar