Naša preporuka

28.02.2014.

Punčke u Klubu Gun 6. marta Punčke
foto: PR Photo
Punčke u Klubu Gun 6. marta

Podrška Chresus Jist i Zaokret DJ tim

Simpatični ženski rok trio iz Hrvatske, Punčke, održaće koncert u beogradskom Klubu Gun u četvrtak, 6. marta. Kao gosti večeri nastupiće lokalna atrakcija Chresus Jist, a muziku pre i posle koncerta puštaće Zaokret DJ tim.

Punčke su nekada brojale i 6 članica, ali se krajem 2009. godine, vraćaju tročlanom jezgru koje se sastoji od Lucije (gitara/vokal), Ruby (bubnjevi) i Anje (bass gitara). Devojke u svojim pesmama kombinuju različite uticaje i stvaraju svoj, drugačiji zvuk, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend sa primesama Television, Joy Division, Patti Smith...

Njihova muzika prepuna je pop melodija i pametnih i pevljivih tekstova, uz distorziranu buku i (ponekad) kontrolisani haosom. Sve to proizvode tri naizgled sasvim obične devojke. Tekstualno Punčke su jedan od najiskrenijih bendova na koje ćete naići, pa kad u singlu Petra Pan pevaju Biti sretan, to je najbolje imaju moć da razoružaju i najveće pesimiste. Bitan deo njihovog uspeha leži u neumornom sviranju po celoj regiji. Samo u prethodne dve godine odsvirale su više od 60 koncerata u Hrvatskoj i okolnim zemljama, uključujući priznate festivale poput Terranea, InMusic i Jelen Demo Festa.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 300 dinara u kafeu Šikarica, Skadarska 22 i prodavnici ploča Pinball Wizard Records, Makedonska 30. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 400 dinara.

Ostavi
komentar