Naša preporuka

26.09.2013.

Punčke: Free MTV Download Punčke
foto: Kristijan Vučković
Punčke: Free MTV Download

Trio Punčke dolazi iz Vinkovaca i Novske a osnovan je 2007. godine. U početku je bend imao čak šest članica, ali krajem 2009. vraćaju se tročlanoj postavi koju čine Lucija Ivšić (vokal/gitara), Ena Baćanović – Ruby (bubnjevi) i Anja Tkalec (bas gitara). Budući da ne žele da se ograniče na samo jedan muzički pravac, Punčke danas u svojim pesmama kombinuju različite uticaje i stvaraju drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primesama Nirvane, Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih. 

Svojim energičnim i žestokim nastupima, Punčke su uspele da skupe brojnu publiku i fanove i dosad iza sebe imaju preko 200 održanih nastupa na prostorima bivše Jugoslavije i šire, a možda je najbitnije spomenuti ulazak u finale 4. Jelen Demofesta u Banja Luci gde su Punčke ušle u konkurenciju 12 najboljih bendova regije, a devojke su još nastupale na INmusic-u 2012. godine i na Terraneo festivalu 2013. godine.

Punčke su do sada objavile demo “Robot Koji Hekla” (2010) i EP “Mehanizmi Obrane” (2012), a svoj prvi studijski album pod nazivom “Sunčano s povremenom naoblakom” koji je snimljen u zagrebačkom studiju Kramasonik pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, poklanjaju posetiocima MTV sajtova, ali će ujedno moći da se kupiti na svim njihovim koncertima i putem narudžbe na njihovim web stranicama.

Klik OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano