Naša preporuka

16.04.2018.

Princess Nokia izbacila emo mikstejp
foto: Youtube screenshot
Princess Nokia izbacila emo mikstejp

A Girl Cried Red

Znamo je kao alternativnu hip-hoperku. Obožavamo album 1992, kao i sve što je dovelo do njega. Imala je odličan nastup prošle godine na Exit festivalu, a tokom njega smo mogli da čujemo reference na Emily The Strange i druge odlike nekada popularnog emo pokreta. Zato ne iznenađuje ovaj mikstejp sa potpuno drugačijim zvukom nego što je do sada pravila. A Girl Cried Red izdanje direktna je aluzija na rane dvehiljadite i imamo svo vreme ovog sveta za njega. 
 
Spot za singl Your Eyes Are Red režirala je njena dugogodišnja saradnica Milah Libin, a o inspiraciji za novi album Princess Nokia je izjavila: „Crnci su stvorili punk – bend Death je postojao mnogo pre Ramones-a. Ako malo razmislite o tome, sve nam je istrgnuto pred našim očima. Ovo je naše i baš zato se vraćamo tome“.
 
 
Princess Nokia se muzikom bavi još od srednje škole, prvo pod pseudonimom Wavy Spice, koji vremenom menja u sadašnji. Široj javnosti je postala poznata putem društvenih mreža gde je stekla svoju bazu fanova koja je raširena po celoj planeti. Poznata je po beskompromisnim tekstovima i spotovima i širokom rasponu muzičkih podloga. Pored muzike, Princess Nokia se kao model pojavjivala i u kampanjama poznatih svetskih brendova odeće kao što su Calvin Klein i Champion.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano