Naša preporuka

03.12.2019.

Prince se slavi kroz The New Power Generation u Beogradu
foto: Youtube screenshot
Prince se slavi kroz The New Power Generation u Beogradu

Intervju sa čovekom koji je ponovo okupio NPG

Ne propustite neponovljivi muzički spektakl koji u čast svog frontmena, mentora i jedne od najvećih legendi svetske muzičke scene, Prince-a, priređuju originalni članovi njegovog legendarnog benda, The New Power Generation.
 
U okviru svetske Celebrating Prince turneje, oni će nastupiti i u Beogradu, u klubu Bitefartcafe, gde će 16. i 17. decembra spektakularnim koncertima zatvoriti jesenji deo ove sezone Musicology Barcaffe Sessions serijala, koju su obeležili rasprodati koncerti Hindi Zahre, benda The Brand New Heavies i gitariste Vulfpecka, Corya Wonga.
 
Pred predstojeće nastupe imali smo prilike da porazgovaramo sa Morrisom Hayesom, dugogodišnjim Prince-ovim saradnikom i muzičkim direktorom, koji je dve decenije bio desna ruka, a sada je zadužen za ovu neverovatnu muzičku proslavu.
 
- Kako ste došli na ideju da ujedinite NPG bend?
 
Nakon što je Prince umro u aprilu, napravljen je koncert u oktobru 2016. godine. Tom prilikom odsvirali smo 52 pesme u toku čitave večeri i nastup je trajao oko 5 sati. Reakcije publike su bile toliko dobre da smo pomislili: „Zašto da ne uradimo ovo na nekom većem nivou?“. Postoji ogroman apetit za njegovom muzikom, tako da smo pomislili da bi bilo super da pružimo to fanovima.
 
- Koliko ste dugo sarađivali sa Prince-om?
 
Ja sam lično radio sa njim oko 20 godina. Napravio sam malu pauzu u toku koje sam sarađivao sa Maceom Parkerom. Razlikuju se godine koje su drugi članovi proveli radeći sa njim, ali ja sam bio u The NPG-u duže nego bilo koji drugi pojedinac i osećam se počastvovano zbog toga.
 
- Sa kim ste sarađivali na ovom projektu?
 
Radili smo sa muzičarima koji su ili ranije sarađivali sa Prince-om ili su bili deo The NPG benda. Muzičari kao što su André Cymone, Ashley Tamar Davis,,Bilal, Shelby J., Chance Howard, Candy Dulfer, Beverly Knight, Mica Paris, Jeanne Added, Martin Kember. Neki muzičari su nastupali i na “zvaničnom” tribute koncertu, poput Stevie Wondera, Jessie J, Chake Khan i dr.
 
- Kako je bilo sarađivati sa Prince-om?
 
Nekim danima je bilo predivno, drugih dana jako teško, a nekih dana sve što biste poželeli da radite jeste da plačete. Ipak, mislim da je veći deo mojih dana provedenih u saradnji s njim bilo uzbudljivo i divno. To je avantura koja se ne zaboravlja.
 
- Kako se borite sada sa činjenicom da nastupate bez njega?
 
Veoma je teško na momente. Bio je odličan vođa, i nedostaje nam njegovo prisustvo. Nikad neću biti muzički direktor kakav je bio Prince, ali mogu svakog dana da živim trudeći se. Postoji ogromna rupa tamo gde je on bio.
 
- Kakvu ste setlistu pripremili?
 
Setlista će pokriti veliki raspon melodija iz njegovog života. Imaćemo neke jako poznate – one koje su Prince-a učinili slavnim, ali imaćemo i neke koje ljudi možda nisu ranije čuli uživo. Spremamo vam jedan ubitačno dobar šou! Stvarno verujem da će vam se svideti!
 
- Kako ste pronašli pevača? Da li možete nešto više o njemu da nam kažete?
 
Zabavno je. Videli smo Mekenzijev nastup negde na internet kako peva sa grupom Jammcard. Pomislili smo kako je odličan zabavljač, i naš menadžer je odlučio da proba da stupi u kontakt s njim. U početku je mislio da je u pitanju šala, ali je napokon shvatio da smo ozbiljni. Doveli smog a u Mineapolis pre događaja Super Bowl, gde smo zajedno nastupali i istog trena se u njega zaljubili kada je počeo da peva na probi.
 
- Beogradska publika je vrlo srećna što se našla na The NPG mapi. Šta mogu da očekuju od nastupa?
 
Mogu da očekuju isti nivo energije i preiciznosti koji su videli i sa Prinsom. Mekenzi je neverovatan, i uvek donese fantastičan performans. Fanovi ga obožavaju jer je jako talentovan, ali nikada ne pokušava da oponaša Prince-a.
 
- Prvi put nastupate u Srbiji. Jeste li uzbuđeni što dolazite?
 
Veoma sam uzbuđen što dolazim u Srbiju! Imam drage prijatelje iz Amerike u Srbiji i često mi pričaju o tome koliko je to divna država, i koliko su divni ljudi. Jako smo uzbuđeni što dolazimo da sviramo za vas!
 
Ulaznice za koncerte mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa www.tickets.rs & www.ddtickets.rs!
 
<iframe width="605" height="341" src="https://www.youtube.com/embed/0MUFY2YwTEc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Ostavi
komentar

Povezano