Naša preporuka

27.09.2016.

Preslušajte novi album Nicolasa Jaara Nicolas Jaar
foto: Callie Barlow
Preslušajte novi album Nicolasa Jaara

Zove se Sirens, i odličan je

Nicolas Jaar je kompozitor, producent elektronske muzike i redak primer toga da kvalitet zaista ispliva na površinu. Prepoznat zbog plesnijih pesama kao što je Mi Mujer, Nico je uspeo da istovremeno izbacuje trake koje su prihvatali DJ-evi širom sveta, ali i kompozicije koje smo uživali u svojim sobama. Pesme spakovane na album Space Is Only Noise (2011) odmah su postale kultni klasik, a on jedan od najpriznatijih muzičara današnjice.

U Beogradu je nastupao sam, kao i sa Davom Harringtonom u projektu Darkside. Tada smo imali priliku da vidimo koliko je popularan i kod nas, pošto je fraza "tražila se karta više" bila understatement.

Nicolas Jaar je pet godina nakon svog prvog albuma izbacio još jedan. Ukoliko se pauza čini predugom, nemojmo zaboraviti na projekte koji su se dešavali u međuvremenu. Pored pomenutog Darkside, bili su tu i filmovi za koje je pravio muziku i EP-evi. Na Sirens je samo šest pesama, ali mnogo više priča. Ostao je sebi dosledan, nije se dodvoravao publici.

Čim budete u prilici, dajte mu malo vremena, vratiće vam višestruko. Album će uskoro biti dostupan na streaming servisima, za sada ga možete čuti samo na sajtu njegovog lejbla Other People

LINK ZA STREAM ALBUMA. 

Predlog za čitanje je upravo objavljen odličan tekst na Pitchforku koji je na ovom linku

Ostavi
komentar

Povezano