Naša preporuka

20.06.2016.

Premijera opere Služavka gospodarica Autorski tim opere
foto: PR photo
Premijera opere Služavka gospodarica

Zatvaranje sezone Narodnog Pozorišta

U nedelju, 26. juna, Opera Narodnog pozorišta u Beogradu će zatvoriti sezonu 2015/16 premijerom komične opere Služavka gospodarica. Ova opera Đovanija Batiste Pergolezija se smatra biserom napolitanskog baroka.

Ansambl je raznovrsan i brojan. Naslovnu rolu tumači prvakinja Opere Sofija Pižurica koju će publika gledati kao šarmantnu, inteligentnu i lukavu služavku Serpinu. Njen partner će biti Mihajlo Šljivić, mladi solista, u ulozi Uberta, džangrizavog i duhovito antipatičnog neženje. Dirigentkinja je Dijana Diskić, a tu je i autorski tim, već poznat široj publici, koga čine reditelj Aleksandar Nikolić i koreograf Aleksandar Ilić.

Najupečatljivije je bilo organsko spajanje opere i baleta.“, navode autori Nikolić-Ilić. „Operska i baletska umetnost su se stapale putem medija glume i gradile izuzetno atraktivne scenske tvorevine. Naša misija rušenja  granica između dve umetnosti se već pokazala uspešnom u operi Melanholični snovi grofa Save Vladislavića.“ 

Sličan humor i hvatanje u koštac sa najneprijatnijim životnim temama kroz lakrdiju, dosegli su svoj vrhunac u Don Đovaniju kojeg su nedavno, zajedno, postavili na scenu Nacionalnog teatra u Sarajevu.

Kostimografkinja Katarina Grčić Nikolić i scenograf Miraš Vuksanović su scenski veoma inteligentno razvili početne ideje i na najbolji mogući način doprineli da ovo duhovito scensko delo približe publici. 

Ostavi
komentar