Naša preporuka

14.02.2015.

Plejlista za Onaj dan u Onom mesecu Scena iz filma "The Notebook"
foto: Official Facebook Page
Plejlista za Onaj dan u Onom mesecu

Specijal za Dan zaljubljenih

Jednom sam napravio plejlistu za tokom pravljenja plejlista. Dakle, jasno je da mi ne treba jak povod. A, nakon Petka trinaestog, evo ga Dan zaljubljenih. To je baš povod. Počnimo onda Mr. Little Jeans koja dok peva svom Valentinu, pominje i neke crne mačke koje je trebalo da ostanu u danu za nama.

Ovo je peti Dan zaljubljenih gde mi sve ljubavi (prošle, sadašnje i buduće) proleću pred očima tokom samo nešto više od dva minuta, koliko traje saradnja tada Young Turks pulena - Jessie Ware i Samphe.

Generacijski, pripadam ljudima koji se celog života seku na Fionu Apple. Ja sam sa njom tek pre nekoliko godina uspostavio odnos pomoću pesme “Valentine”, najviše zbog stiha “I root for you”. Uzdam se u to da će se ovim tekstom neko zaljubiti u nju.

Boktepita što ova pesma kao podnaslov ima Valentine. Ali će poslužiti da je proturim na ovu listu, kao i na onu koju budem posvetio slikarima (ili molerima). Njeno ime možda ste videli na Sound of 2015 ili ones-to-watch listama. Koliko sam shvatio, Holly ima samo 17 godina. Je li to bitno? Ako ste već kliknuli PLAY, nije.

Što bi rekli Bitlsi - I get by with a little help from my friends. Ne znam na koga su oni mislili, ali ja se uvek okrećem drugu Google-u i nekim deep web pretraživačina (they.shall. not.be.named). Google me je podsetio na ovu pesmu. Jedna od onih što ni ja ne znam ko izvodi, a pevušim je kad je čujem na radiju. 

Pomenuh Bitlse. Mislim na The Beatles. Znate li taj bend? Ima taj jedan mali što svira gitaru Rihanni i Kanyeu. On baš onako ume da bira društvo. Blejao je jedno veče sa Natalie Portman i Johnnyem Deppom i snimao ih... tipa, telefonom. Oni mahali rukama i bili u fazonu - prekini. A stvarno fino svira taj McCarntey. I, zapeva ponekad. I to fino.

Jeste se svađali danas sa nekim na temu "Kakvo bre Valentinovo, danas je SVETI Trifun!"

Jeste li imali zdrave argumente? Jesu li imali efekta? Nisu? Kapiram. Tako ja svaki dan kad pravdam Lanu. Zabole me više. Ko sudi o njoj na osnovu dve pesme, neka. Ona ih ima zilijardu. To je tačno milion više nego što ima likova koje igra. Neki baš udaraju na najameričkije stereotipe. Jedan demo pokriva njih nekoliko - maturu, ali i kaže BE MY VALENTINE. Ako (ne) volite LDR, pogledajte i njen skupo naplaćeni video za “Burning Desire” koji je izašao na ovaj sveti dan pre tačno dve godine.

Poslednja pesma je najpopularnija kada dođe svaki četrnesti februar. Ali, ovo je #COVERactually. Angela McCluskey ima dragocenih pesama onoliko. Najprepoznatljivija je kao vokal za najuspešnije Telepopmusik pesme, što uključuje “Breathe”. Njena verzija standarda iz 1937., razoružaće i najveće skeptike kada je o zaljubljivanju reč. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano