Naša preporuka

20.06.2014.

Patrick Pulsinger i Elektro Guzzi 28. juna u Barutani Patrick Pulsinger
foto: PR Photo
Patrick Pulsinger i Elektro Guzzi 28. juna u Barutani

Predstavnici austrijske electro scene u okviru festivala „Zajedno Zusammen“

Festival „Zajedno Zusammen“ se održava od 19. juna do 15. jula na više lokacija u Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu, a jedan od nastupa koje možete videti su sjajni Patrick Pulsinger i Elektro Guzzi, 28. juna u kultnoj Barutani!

Patrick Pulsinger je započeo karijeru na electro sceni ranih devedestih godina, i njegova tadašnja muzika bi se mogla opisati kao bazični techno, kome su pridodate melodije analognih sintisajzera! Kruna ovog perioda je album „Porno“ iz 1995. godine, za koga interesovanje strastvenih kolekcionara ni dan danas ne jenjava! Pulsinger je vremenom u svoju muziku počeo da ubacuje sve više živih instrumenata, krećući se ka drugim muzičkim pravcima poput improvizovane muzike, techno fusion-a ili jazz-a.

Tokom svoje dve decenije duge karijere Pulsinger je sarađivao sa mnogim izvođačima – BulBul, Mark Steward, DJ Hell, Philipp Quehenberger, Quruli, Trio Exclusive, Freud, Ritornell, Hrecules i drugi, a sa Erdemom Tunakanom je pokrenuo i vodio diskografsku kuću „Cheap Records“, za koju su izdavala imena poput Mike Vainoa, Susanne Brokesch, Roberta Hooda i drugih.

Elektro Guzzi je trio koji nam dolazi iz Beča i čine ga Bernhard Hammer, Jakob Schneidewind i Bernhard Breuer. Ono što je neobično kod ovog tria je da, iako njihova muzika potpada pod elektrosnki žanr, oni ne korste ništa od kompjutera, loop-ova, ne koriste nijednu mašinu –  sve je uživo snimljeno ili izvedeno! Sastav, koji ima klasičnu rock postavku (gitara, bas gitara i bubanj), se za deset godina svog postojanja izborio za svoje mesto na electro sceni, izbacivši tri studijska albuma i niz EP-a.

Karte za predstojeći nastup u Barutani možete nabaviti preko prodajne mreže Eventim-a po ceni od 500 dinara (požurite, jer je kapacitet ovog događaja ograničen)!

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano