Naša preporuka

28.04.2015.

Ozric Tentacles u Drug§tore-u 30. aprila Ozric Tentacles - najava
foto: PR Photo
Ozric Tentacles u Drug§tore-u 30. aprila

Psihodelični spektakl legendarnog space rock benda

Tim koji stoji iza kluba Drug§tore ne prestaje da zadivljuje raznovrsnošću programa. Inače poznati po preciznim andergraund bukinzima elektronskih izvođača, Drug§tore tim se ovog puta hvata u koštac sa organizovanjem koncerta benda koji od 1983. godine, kada je nastao na livadama Stonehenge festivala, zavodi podjednako uspešno rock, trance, elektronsku i NLO-ima opsednutu publiku.

Kao intrumentalni rok bend koji komponuje numere opisane kao space rock, progressive rock ili psychedelic rock, Ozric Tentacles u svetu imaju status druida savremenog zvuka. Izdali su 28 albuma u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri i to isključivo samostalno, uspevajući da se istrgnu iz kandži velikih izdavačkih kuća. Jedini originalni član u trenutnoj postavci je osnivač Ed Wynne (gitara i klavijature). Prva postava je za članove pored Eda imala i njegovog brata Rolya koji je svirao bas, aktuelnog bubnjara benda Jamiroquai, Nicka Van Geldera i Joiea Hintona.

Ime benda su osmislili tokom prve jam sesije kada su imali vizije muslija iz paralelnog univerzuma. (!) Omoti za njihove albume odgovaraju estetici new ager-a, ljubitelja fantastike i rejvera. Shvativši da bi potpisivanje za bilo koju od velikih izdavačkih kuća ugrozilo njihovu kreativnu slobodu, Ozric Tentacles 1989. godine osnivaju sopstvenu izdavačku kuću Dovetail Records.

Kao predgrupa će nastupiti četvoročlani psychedelic heavy kraut rock bend iz Beograda, Temple of the Smoke. U bendu sviraju Dragan Mirković (bubnjevi, perkusije), Tomica Tomašević (bas i sintisajzer), Dušan Žica (gitara, analogni i digitalni sintisajzeri, melodika, vokoder, sempler) i Janko Stojanović (gitara, akustična gitara, vokali, orgulje i sintisajzeri). Temple of the Smoke predstavljaju pravu stanicu u kontinuitetu instrumentalnog psihodeličnog roka koji su ispleli Ozric Tentacles. Oba benda gaje ljubav prema uvrnutoj fikciji, prirodi i suprotstavljanju globalnoj politici. Njihov debi album „Against Human Race“ je na CD-u izdala moskovska izdavačka kuća R.A.I.G. dok drugi album izdaju na vinilu za Cosmic Eye- Music Buzz.

Pridružite nam se 30. aprila dok u monumentalnom Drug§tore-u budemo plovili svetovima izmišljenih pahuljica, sekvoja i fraktala. Prisustvujte zvuku koji emituje tridesetogodišnja nezavisnost dok se publika bude stapala u jedinstvo slepo za žanr. 

Karte možete kupiti u Bivšem Baru (Kosovska 32) po ceni od 800 rsd svakog dana od 20h do 01h. Na ulazu u klub cena ulaznice će biti 999 rsd.

Vidimo se!

 

Ostavi
komentar

Povezano