Naša preporuka

25.04.2016.

Ovo je pravac u kojem ide popularna muzika Charlie XCX
foto: Apple music screenshot
Ovo je pravac u kojem ide popularna muzika

I to veoma brzo

Charlie XCX svet je upoznao kroz hitove "Fancy" sa Iggy Azealiom, "I Love It" sa Icona Pop, ali je imala i solo hit "Boom Clap" koji se našao na uspešnom soundtracku tinejdžerskog spektakla "The Fault in Our Stars". 

Poznato je da piše za druge izvođače - uspešni debi singl za Ryn Weaver recimo, ali i još uspešnije za artiste kao što su Sky Ferreira, Neon Jungle, Rihanna i Gwen Stefani.
 
2014. godine Charlie je bila veoma bliska sa Marina and the Diamonds. Išle su zajedno na turneju i snimile "Just Desserts". Ljudi su počeli da veruju da su sestre. Nedavno se pokazalo da više nisu u dobrim odnosima, kada se pojavila kampanja za parfem na kojoj Charlie izgleda skoro identično kao Marina na ranijoj fotografiji. Ispostavilo se da je problem u fotografu koji je unajmljen oba puta, jer se drži strogo fazona u kojem je dobar. 
 
Charlie XCX kalila se na turneji sa Katy Perry, a delila je i plakate sa Jackom Antonoffom koji je poznat po tome što je radio "1989", a nastupa kao Bleachers
 
Trenutno piše novi materijal, a izbacila je "Vroom Vroom" EP. Na njemu je ponovo sarađivala sa PC Music, najviše sa SOPHIE (koji je prošle godine imao neverovatan nastup na beogradskom Resonate festivalu). Charlie XCX najuspešniji je primer nove brze generacije koja pod uticajem interneta ima poremećaj pažnje, ali to nadomešćuje impresivnim intelektom. Njena nedavno pokrenuta emisija "Candy Shop" na Beats 1 radiju, daje potpuno novi uvid u ono čemu teži. Dobija podršku sa raznih strana i sigurno je da ćemo još mnogo toga od nje dobiti. 
 
"Vroom Vroom" nosi zvuk na koji nisu svi naviknuti, ali jasno pokazuje tendencije elektropopa milenijalsa. 
 
Ostavi
komentar